BISERICA “ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI” LA POPAS ANIVERSAR 130 ani de la deschidere

La invitaţia conducerii Universităţii de Stat din Moldova, în data de 14 februarie Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie la Capela „Întâmpinarea Domnului” din incinta campusului universitar.

La slujbă au participat profesori şi absolvenţi ai Academiei Teologice din Chişinău (promoţia a 6-a la cei 10 ani de la absolvire), dar şi studenţi şi colaboratori ai USM.

Înaintea oficierii Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, Vlădica Vladimir a sfinţit lumânările de ceară conform unei vechi tradiţii bisericeşti, după care acestea au fost împărţite creştinilor.

În timpul serviciului divin, Înalt Prea Sfinţia Sa a decorat câţiva preoţi pentru aportul adus la binele Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Cu prilejul aniversării celor 130 de ani ai Bisericii “Întâmpinarea Domnului”, Mitropolitul Vladimir a acordat distincţii bisericeşti următorilor colaboratori ai Universităţii de Stat: domnul Gheorghe Ciocanu, rectorul USM a fost decorat cu Ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski”, gr. II, doamna Elena Muraru, prorector, s-a învrednicit de medalia „Cuv. Parascheva”, domnul Mihail Revenco, prorector, a fost distins cu medalia „Cuv. Paisie Velcikovski”, iar alţi câţiva profesori ai universităţii s-au învrednicit de Diplome arhiereşti. De către Vlădica Vladimir au fost înalt apreciate şi meritele absolvenţilor Academiei Teologice prezenţi la slujbă, Mitropolitul dându-i ca exemplu de dăruire şi sârguinţă pe tărâm teologic, apreciind înalt pregătirea şi competenţa lor, numind a 6-a promoţie una model, fapt pentru care absolvenţii s-au învrednicit de Diplome Arhiereşti.

După oficierea serviciului divin, ÎPS Mitropolit Vladimir s-a adresat cu un cuvânt de învăţătură către binecredincioasa adunare despre semnificaţia zilei care este Duminica iertării şi despre importanţa Postului Mare. La final, Vlădica Vladimir a primit în dar din partea Bisericii „Întâmpinarea Domnului” o icoană cu chipul Mântuitorului.

sursa: http://www.usm.md

Filed in: Noutăţi, Din istoria ASCO

Articole relevante:

Doisprezece tineri au fost premiați pentru promovarea valorilor creștin-ortodoxe Doisprezece tineri au fost premiați pentru promovarea valorilor creștin-ortodoxe
Gala Tineretului Ortodox, Ediția a III-a Gala Tineretului Ortodox, Ediția a III-a
Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Okteabrsk, a conferențiat la USM Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Okteabrsk, a conferențiat la USM
Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Okteabrsk va conferenția la biserica USM Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Okteabrsk va conferenția la biserica USM

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 6968 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress