Părintelui Octavian Moşin i-a fost recunoscut gradul ştiinţific de doctor în RM

La 22 mai 2012, Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare a invitat câţiva cercetători pentru a le înmâna certificatele corespunzătoare. Oameni de ştiinţă din diverse domenii au primit actele de doctori şi doctori habilitaţi, precum şi conformaţi în gradul de conferenţiar şi profesor universitar.

Printre cei prezenţi a fost şi un reprezentant al Bisericii, Protoiereul Octavian Moşin, căruia i-a fost înmânat Certificatul de recunoaştere şi echivalare a diplomei de doctor.
Este de menţionat faptul că Părintele Octavian Moşin în perioada 2000-2010 a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie a Universităţii „L. Blaga” din or. Sibiu, România, susţinând teza de doctorat „Biserica şi teologia rusă în sec. XIX” (perspectivă patrologică) şi obţinând gradul ştiinţific de doctor în teologie.
CNAA a echivalat această diplomă cu gradul ştiinţific de doctor în istorie, specialitatea Istorie universală.
Preşedintele CNAA academicianul Valeriu Canţer l-a felicitat pe părinte cu frumoasa realizare, dorindu-i şi în continuare realizări în domeniul de cercetare.
Este de menţionat faptul că doar doi teologi care au obţinut gradul ştiinţific de doctor în teologie au fost confirmaţi de CNAA. Primul a fost Prot. Veaceslav Ciorbă, lector la Academia Teologică.

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Biserica Universității de Stat din Chișinău a găzduit o frumoasă întâlnire duhovnicească cu Protosinghelul Nicodim Petre Biserica Universității de Stat din Chișinău a găzduit o frumoasă întâlnire duhovnicească cu Protosinghelul Nicodim Petre
Seri duhovnicești la biserica Universității; invitat: Protosinghel Nicodim Petre Seri duhovnicești la biserica Universității; invitat: Protosinghel Nicodim Petre
Părintele Petru (Pruteanu) a conferențiat la biserica USM Părintele Petru (Pruteanu) a conferențiat la biserica USM
O săptămână de suflet cu doamna doctor Floarea Damaschin O săptămână de suflet cu doamna doctor Floarea Damaschin

One Response на "Părintelui Octavian Moşin i-a fost recunoscut gradul ştiinţific de doctor în RM"

  1. Valentin spune:

    Felicitari calduroase Parinte Octavian Mosin ati muncit mult merita sa fiti doctor in istorie.

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 4733 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress