În capitală se desfășoară Săptămâna Tineretului Ortodox

IMG_0050Perioada Postului cel Mare este mereu un bun prilej de îndreptare şi schimbare a vieții duhovnicești. În acest sens, Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCO) organizează un amplu program de activități cu tinerii, în special cu cei din capitală, în vederea cultivării și promovării valorilor noastre creștinești.

Săptămâna a demarat cu slujba Te Deum-ului la începutul oricărui lucru bun și bineplăcut Domnului. Serviciu divin a fost oficiat în capela studențească din cadrul Universității de Stat din Moldova, înălţându-se rugăciuni pentru luminarea minţii şi ajutor la învăţătură.

În perioada 07-13 aprilie se vor desfăşura un şir de activităţi pentru tinerii dornici de a-şi îmbunătăţi viaţa duhovnicească şi a fi de ajutor aproapelui. Se vor organiza vizite la casele de copii orfani, ajutorul tinerilor din familiile social-vulnerabile. Deasemenea se vor organiza pelerinaje şi întîlniri de suflet dintre tinerii de la instituţiile de învăţământ din capitală şi preoţii care vor participa la desfăşurarea acestor activităţi.

Tot astăzi Pr. Marin Cij, parohul bisericii “Sf. Arh. Mihail”, dimpreună cu Diaconul Veaceslav Bodarev  au participat la conferinţa “Pregătirea pentru Învierea Domnului nostru Iisus Hristos”, desfăşurată cu acest prilej la Colegiului Naţional de Comerţ.

Vom încerca să prezentăm cele mai importante evenimente și întruniri realizate timp de o săptămână.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Cursuri de teologie la Biserica USM Cursuri de teologie la Biserica USM
Un nou drum în căutarea sfințeniei: Pelerinajul Tinerilor la a XI-a ediţie Un nou drum în căutarea sfințeniei: Pelerinajul Tinerilor la a XI-a ediţie
Profesorul Alexei Osipov va conferenția la Biserica USM Profesorul Alexei Osipov va conferenția la Biserica USM
Seară de film duhovnicesc Seară de film duhovnicesc

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2018 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress