A avut loc cea de-a șaptea ediție a Pelerinajului Tinerilor

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, pentru al şaptelea an consecutiv s-a desfășurat Pelerinajul Tinerilor având ca punct de pornire biserica “Întâmpinarea Domnului” din incinta Univeristății de Stat din Moldova și destinație finală mănăstirea “Sf. Iacov Persul” din satul Sireți, r. Strășeni.

La eveniment au participat peste 800 de persoane, ceea ce face ca ediția din acest an a pelerinajului să fie cea mai amplă de până acum. Pe parcursul traseului, creștinilor care au pornit din Chișinău li s-au alăturat credincioși din satele din apropiere, precum Trușeni, Dumbrava, Vatra, Cojușna și Ghidighici.

Și anul acesta pelerinii au fost însoţiţi de una din cele mai de preț sfințenii din Biserica Universităţii, icoana cu chipul Maicii Domnului ”Ivirita”, pictată la Sf. Munte Athos și închinată capelei școlii duhovnicești de către arhimandritul Teodosie Soroceanu în anul 1896.

Un moment impresionat la pelerinajului a fost popasul în curtea Mitropoliei, unde după săvârșirea unui Tedeum, pelerinii au primit binecuvântare de la ÎPS Mitropolit Vladimir. Totodată Vlădica a avut grijă să aprovizioneze pelerinii cu apă, biscuiți și dulciuri mai ales pentru micii pelerini.

Ajunşi la mănăstire, participanţii la pelerinaj au fost întâmpinaţi, în dangătul clopotelor, de către obştea sfântului aşezământ în frunte cu părintele stareţ, arhimandritul Porfirie (Dobre).

A urmat citirea acatistului Sfintei Cruci de către slujitorii mănăstirii. Mai târziu pelerinii s-au închinat la sfintele moaște, au mulțumit Domnului pentru că au ajuns la destinație fără ispite și au participat la o agapă frățească, organizată prin bunăvoința obștii monahale și a creștinilor din satul Sireți.

Fiecare pelerinaj, în special cel realizat pe jos, ar trebui să ne amintească de calea lui Hristos spre Golgota. Este un drum care presupune o modestă jertfă raportată la Marea Jertfă înfăptuită de Dumnezeu, Care acceptă Crucea spre iertarea păcatelor noastre. Deşi un drum te istoveşte trupeşte, în schimb, te poate întări lăuntric. Cel, care merge cu râvnă pentru Mântuitorul, se alege şi culege alese roade sufleteşti.
Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO, Pelerinaje

Articole relevante:

Spectacolul creștin ”Cinstește pe mama ta și pe tatăl tău” în parohia Șestaci, r. Șoldănești Spectacolul creștin ”Cinstește pe mama ta și pe tatăl tău” în parohia Șestaci, r. Șoldănești
Seri duhovnicești la biserica USM, invitat: Claudiu Balan, preşedintele Asociaţiei ”Ortodoxia Tinerilor” Seri duhovnicești la biserica USM, invitat: Claudiu Balan, preşedintele Asociaţiei ”Ortodoxia Tinerilor”
Conferința slujitorilor ”Provocări în pastorația tinerilor” în parohia Jevreni Conferința slujitorilor ”Provocări în pastorația tinerilor” în parohia Jevreni
Seri duhovnicești la biserica “Întâmpinarea Domnului”; invitat: Andrei Cociug, psiholog și teolog Seri duhovnicești la biserica “Întâmpinarea Domnului”; invitat: Andrei Cociug, psiholog și teolog

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 7405 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress