Activitățile membrilor ASCO de Ziua Tineretului Ortodox

103Pentru tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Moldova ziua de 15 februarie 2015 a fost una deosebită, atât prin realizările înfăptuite, cât și prin amintirile rămase. Iar pregătirile pentru aceasta zi au început cu o săptămână înainte de sărbătoare.

În dimineața zilei tinerii au participat alături de ceilalți enoriași ai bisericii la Sfânta Liturghie. Biserica „Întâmpinarea Domnului” a Universității de Stat își serbează hramul în această zi, în acest an aniversând și frumoasa vârstă de 135 de ani. Iar pentru membriii ASCO această biserică reprezinta și acel lăcaș sfânt care îi unește și de unde s-au început toate activitățile organizației.

După Sfânta Liturghie enoriașii au avut parte de surprize frumoase din partea bisericii și a tinerilor, aceștia au distribuit cadouri și pliante, informatii referitor la semnificația zilei de 15 februarie 2015, de asemenea i-au servit pe cei prezenți cu acele bucate pe care le-au pregătit singuri pentru eveniment.

Tot în această zi ASCO s-a întâlnit cu tinerii câștigători ai concursului de eseuri „Sărbătorile de iarnă alături de Hristos”, Dumitru Pădureț și Irina Brighidin. Ei au fost felicitați pentru efortul depus, iar membrii ASCO s-au împrietenit cu acești tineri și vor meține și în continuare legătura de prietenie cu ei.

Activitatea ASCO a continuat în parcurile din centrul capitalei, unde ei au venit cu un mesaj către alți tineri. S-au distribuit materiale informative, s-a discutat cu tinerii întâlniți despre importanța dragostei și despre iluziile acesteea, s-a relatat despre adevărata sărbătoare a Tineretului Ortodox, și despre atitudinea acestora fata de biserică.

Deja obosiți, dar încă entuziasmați tinerii au hotarât să-i viziteze și pe cei mai puțin fericiți ca ei, hotărând să meargă la spitalul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Aici ei au distribuit materiale informative si iconite pacienților, petrecând și puțin timp cu ei, pentru a-i încuraja și a le alina suferința.

O zi deosebită pentru ASCO,

Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!

Filed in: Activităţi ASCO

Articole relevante:

O seară de poezie creștină la biserica USM O seară de poezie creștină la biserica USM
“Icoana din sufletul copilului”: concurs de desen la Liceul ,,Litterarum” din capitală “Icoana din sufletul copilului”: concurs de desen la Liceul ,,Litterarum” din capitală
Studiu biblic: “Ce este Sfânta Liturghie?” Studiu biblic: “Ce este Sfânta Liturghie?”
Frumusețea creației lui Dumnezeu regăsită în desen Frumusețea creației lui Dumnezeu regăsită în desen

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2018 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress