A II-a ediție a concursului “Drumul de la Înviere la Înălțare”

IMG_0274Suntem într-o perioadă care este sub semnul luminii și bucuriei, a învierii lui Hristos. Anume în aceste zile renaştem la o viaţă nouă împreună cu Hristos, suntem gata să începem o nouă etapă a vieţii noastre spirituale; alături de îngeri prăznuind Învierea şi Înălţarea lui Hristos şi aşteptând Pogorârea Sfântului Duh. De atât și concursurile, expozițiile și cântările pascale organizate în această perioadă sunt pline de lumină, bucurie și dragoste pentru Hristos și pentru semeni.

Un asemenea eveniment a avut loc astăzi și la liceul teoretic cu profil real “Mihai Marinciuc” din capitală, unde s-a desfășurat a II-a ediție a concursului de creație literară și religioasă “Drumul de la Înviere la Înălțare”. Evenimenul a fost organizat de către conducerea liceului “Mihai Marinciuc” în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi.

În deschiderea evenimentului a susţinut un recital de cântece religioase pascale corul liceului “Mihai Marinciuc”, care i-a bucurat pe elevii, profesorii și oaspeții adunați cu câteva cântări închinate sărbătorilor de Paști. După care câțiva liceeni au prezentat comunicări privind patimilile Mântuitorului, Învierea Sa și Înălțarea la cer.

Momentul a continuat cu un recital al corului „Întâmpinarea Domnului” al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din Moldova, care a primit cu mare drag invitația de a participa alături de elevi la acest concurs.  Membrii ASCO au participat la eveniment alături de părintele Octavian Moşin, preşedintele asociației, care a venit cu un mesaj către cei adunați. Pr. Octavian le-a vorbit elevilor și profesorilor despre perioadă plină de bucurie pe care o parcurgem și le-a dorit tuturor să păstreze această bucurie și căldură mereu în propriile suflete. Totodată părintele Octavian le-a dorit celor prezenți succese atât la învățătură, cât și în numeroase activătăți pe care le desfășoară acest liceu.

În încherea evenimentului, directorul liceului, Gheorghe Gînju, i-a felicitat pe parciticapanții concursului, le-a înmânat diplome și mici cadouri, dorindu-le și alte realizări frumoase pe viitor, iar oaspeților liceului, membrilor ASCO, le-a mulțumit pentru prezență și i-a invitat să participe alături de elevii săi și la alte manifestări.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Spectacolul creștin ”Cinstește pe mama ta și pe tatăl tău” în parohia Șestaci, r. Șoldănești Spectacolul creștin ”Cinstește pe mama ta și pe tatăl tău” în parohia Șestaci, r. Șoldănești
Seri duhovnicești la biserica USM, invitat: Claudiu Balan, preşedintele Asociaţiei ”Ortodoxia Tinerilor” Seri duhovnicești la biserica USM, invitat: Claudiu Balan, preşedintele Asociaţiei ”Ortodoxia Tinerilor”
Conferința slujitorilor ”Provocări în pastorația tinerilor” în parohia Jevreni Conferința slujitorilor ”Provocări în pastorația tinerilor” în parohia Jevreni
Seri duhovnicești la biserica “Întâmpinarea Domnului”; invitat: Andrei Cociug, psiholog și teolog Seri duhovnicești la biserica “Întâmpinarea Domnului”; invitat: Andrei Cociug, psiholog și teolog

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 4803 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress