Lumina unei Liturghii nocturne la mănăstirea Vărzărești

48Orice creștin e un pelerin căutător continuu… Îndeosebi tinerii sunt în căutări permanente, în special în relația cu Dumnezeu.

Această vară a fost una bogată în pelerinaje pentru tinerii din ASCO. Cu un gând bun, cu o bnecuvântare s-au avântat să cunoască locurile sfinte ale Moldovei.

In noaptea de miercuri spre joi, 25 august, au ajuns la cea mai veche mănăstire din spațiul basarabean – Vărzărești.

După ce s-a auzit toaca, la ora unu au mers în liniște și semi întuneric la Liturghie. Rugăciunea lui Iisus premergătoare Liturghiei de noapte, după rânduiala mănăstirii, a fost rostită de câteva sute de ori, pregătindu-i pe cei prezenți de miezul rugăciunii.

Nici somnul, nici noaptea nu au putut  umbri bucuria participării la această slujbă. Vocile liniștite ale măicuțelor și atmosfera calmă a locului au alungat oboseala, tulburarea, îndemnându-i să-L caute și să-L descopere pe Dumnezeu.

Recunoscători pentru îngăduința Domnului de a fi ajuns și în aceste ținuturi, tinerii îi îndeamnăpe creștini să bătătorească numeroase drumuri pentru a descoperi frumusețile și locurile deosebite lăsate de Cel de Sus spre mângâierea sufletului.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Drumeții la Nemțișor România ca să întărim curajul spre cunoașterea Adevărului Drumeții la Nemțișor România ca să întărim curajul spre cunoașterea Adevărului
Impresii de la Tabăra Internațională a Tinerilor, Mănăstirea Oașa, România Impresii de la Tabăra Internațională a Tinerilor, Mănăstirea Oașa, România
Tabăra de studiere a limbii engleze la Dumbrava Tabăra de studiere a limbii engleze la Dumbrava
Tabăra cu genericul “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” la Mănăstirea Curchi Tabăra cu genericul “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” la Mănăstirea Curchi

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2017 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress