Chemarea femeii creștine este de a iubi și de a se face iubită

Femeia este extraordinară în creaţia lui Dumnezeu! Daţi-vă seama că destinul întregii omeniri depinde de cuvântul Fecioarei Maria, libere: Fie mie după cuvântul Tău (Luca 1, 15). (Pr. Arsenie Papacioc)

În seara zilei de miercuri, 18 aprilie 2018, la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM a avut loc întâlnirea tinerilor cu Protoiereul Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii “Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Cruglic, r. Criuleni, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale, care a prezentat tema: ,,Femeia în viața Bisericii”.

Pr. Nocolae Ciobanu le-a vorbit celor prezenți despre femeia creştină, care fiind mai sensibilă prin însăși firea ei, a fost mereu mai aproape de Dumnezeu, mai aproape de Biserică.  Și astăzi, ca și cu două melenii în urmă, femeia alege slujirea și dăruirea dragostei sale.  Nu contează cât facem, s-ar părea că spună ea, ci câtă iubire am pus în ceea ce facem.

Atitudinea femeilor mironosiţe, care L-au urmat şi L-au slujit pe Hristos pline de credinţă, dragoste şi curaj, este model de urmat pentru femeile creştine. Viața și faptele Mironosițelor reprezintă un exemplu al scopului adevăratelor femei creștine. Chemarea lor pe pământ este aceea de a duce o viață cu inima curată, de a sluji aproapelui, familiei și Bisericii.

Cum trebuie să fie femeia creştină de azi? Așa cum au fost toate femeile care L-au iubit pe Hristos, care au iubit Biserica sa și i-au slujit fiecare la locul său. Femeia nu este mai prejos decât bărbatul în creația lui Dumnezeu. Femeia şi bărbatul au fost creaţi împreună, egali, slujind aceluiaşi scop: îndumnezeirea, iar relaţia de supunere a femeii rămâne valabilă doar în sensul recunoaşterii relaţiei  de dragoste și jertfire: ” iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea”. (Efeseni 5:25).

Filed in: Noutăţi, Seri duhovnicești

Articole relevante:

“Icoana din sufletul copilului”: concurs de desen la Liceul ,,Litterarum” din capitală “Icoana din sufletul copilului”: concurs de desen la Liceul ,,Litterarum” din capitală
Studiu biblic: “Ce este Sfânta Liturghie?” Studiu biblic: “Ce este Sfânta Liturghie?”
Frumusețea creației lui Dumnezeu regăsită în desen Frumusețea creației lui Dumnezeu regăsită în desen
Ateliere și activități pentru tineri la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM Ateliere și activități pentru tineri la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2018 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress