Biserica USM a găzduit conferința “Adolescența cu bucuriile și provocările ei”

Vineri, 29 noiembrie la biserica Universității de Stat din Moldova, a avut loc conferința cu tema “Adolescența cu bucuriile și provocările ei”, alaturi de Iulia Țoța, formator Școala Familiei, adulți, adolescenți și cadre didactice și mamă a 7 copii.

S-a discutat despre ritmul și modul de dezvoltare și maturizare a creierului uman, pentru a înțelege ce se întâmplă atunci când se ajunge la vârsta adolescenței. Am aflat de ce se ajunge la dependența de droguri, alcool, filme, mâncare compulsiva, prietenii nesănătoase și cum îi ajutăm pe copii să se construiască astfel încât să nu cadă în aceste dependențe.

Am învățat cum îi ajutăm pe copii/adolescenți să își descoperă abilitățile, talanții și cum să formeze un caracter frumos, să își asume responsabilități și să crească un adult echilibrat.

Cei prezenți au putut adresa întrebări ce ii frământă, legate de copiii, familiile lor, sau propriile stări interioare și au plecat cu răspunsuri și clarificări, și moduri de a îmbunătăți atmosfera din familie. Am înțeles și cât de important este și să comunicăm mai mult unii cu alții, să ne implicăm mai mult în comunitatea din care facem parte și să fim mai apropiați și mai sensibili la problemele aproapelui.

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Biserica USM a găzduit conferința “Adolescența cu bucuriile și provocările ei” Biserica USM a găzduit conferința “Adolescența cu bucuriile și provocările ei”
Întâlnirea duhovnicească „De ce fug tinerii de iubire?”, la biserica USM Întâlnirea duhovnicească „De ce fug tinerii de iubire?”, la biserica USM
Liceul „Onisifor Ghibu” din Orhei a găzduit conferința ”Sfinții Închisorilor” Liceul „Onisifor Ghibu” din Orhei a găzduit conferința ”Sfinții Închisorilor”
La Chișinău a avut loc Conferința teologică „Cu Hristos în celulă” La Chișinău a avut loc Conferința teologică „Cu Hristos în celulă”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2019 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress