Pelerinajul tineretului ortodox din com. Ruseștii Noi

IMG_4148În cea de a treia zi a săptămânii luminate câteva zeci de tineri din com. Ruseștii Noi au mers într-un pelerinaj organizat în cadrul Mișcării Tineretului Ortodox. Cu aceasta idee de a vizita mănăstirile din țară au venit însăși elevii care și-au exprimat dorința puternică la sondajul efectuat la conferința raională din săptămâna tineretului, participarea în pelerinaje având ponderea cea mai mare.

La revărsatul zorilor, în dimineața zilei de miercuri, 4 mai, tinerii au pornit sub îndrumarea și binecuvântarea pr. Anatolie Stefanov, a doamnei Tatiana Lozovanu, profesoara de religie și a câtorva dascăli. Elevii plini de emoții și entuziasm, pentru mulți dintre ei fiind primul lor pelerinaj, au pornit la drum cântând cu toții imnul Învierii ”Hristos a Înviat”. Călugării și maicile sfintelor așezeminte i-au primit pe tineri cu dragoste și multă căldură. S-au vizitat mănăstirile Hârjeuca, Hârboveț, Răciula, Frumoasa, Curchi și Orheiul Vechi. Copii au fost primiți la trapeză în Mănăstirea Frumoasa, afirmând cu toții într-un glas că aceea a fost cea mai bună mâncare pe care au mâncat-o vreodată. La toate așezemintele monahale pelerinii s-au hrănit mai ales duhovnicește, cunoscând lucruri noi și de folos pentru sufletele lor.

Câteva dintre impresiile elevilor despre această călătorie:

”Aceasta excursie a fost una pe care nu o sã o pot uita. Am ramas incintata de arhitectura si maiestria cu care au fost construite manastirile, iar gazda a fost foarte osptaliera si respectuasa cu noi. In jur erau doar peisaje placute, pe care odata privindu-le nu-ti mai poti dezlipi ochii . As vrea sa mai vizitez asemenea locuri.” Meșină Alina – clasa a VI-a.

”Impresia mea despre acest pelerinaj este pozitivă din motiv că el are o influență buna asupra noastră.Mi-a plăcut faptul că am reușit sa ne adunăm împreună și să petrecem timpul prin atîtea locuri minunate, care vor ramîne o amintire plăcută pentru totdeauna. Deși a fost un drum lung, a fost extraordinar de frumos.m-a impresionat mult toate manastirile pe care le-am vizitat și ospitalitatea lor.” Vutcariov Iuliana –clasa a VI-a.

„Cred ca aceasta calatorie a fost bine gindita si organizata.Locurile pe care le-am vizitat si-au facut loc in sufletul meu si vor ramine acolo mult timp.” Țapeș Doina clasa- a VI-a.

În seara zilei ajunși cu bine acasa și copleșiți de emoții pozitive, tinerii pelerini au mulțumit lui Dumnezeu și s-au salutat la plecare cu bucuria Învierii Domnului: ”Hristos a Înviat” – „Adevărat a Înviat”.

Filed in:

Articole relevante:

Doisprezece tineri au fost premiați pentru promovarea valorilor creștin-ortodoxe Doisprezece tineri au fost premiați pentru promovarea valorilor creștin-ortodoxe
Gala Tineretului Ortodox, Ediția a III-a Gala Tineretului Ortodox, Ediția a III-a
Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Okteabrsk, a conferențiat la USM Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Okteabrsk, a conferențiat la USM
Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Okteabrsk va conferenția la biserica USM Preasfințitul Ambrozie (Munteanu), Episcop de Neftekamsk și Okteabrsk va conferenția la biserica USM

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2019 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress