Proiecte care fac abstracție de frontiere

SAMSUNG CSC

O veste bună pentru tinerii creştini: Mitropolia Moldovei a decis să reactiveze un şir de departamente, cel mai important, după mine fiind, cel al muncii cu tineretul. De acum încolo în fiecare protopopiat va fi desemnat un responsabil care va coordona munca cu tineretul. Protoiereul Nicolae Jelihovschi, responsabil pentru derularea activităţilor cu tineretul în raionul Căuşeni ne-a comunicat că a întocmit deja un program de activităţi, îmreună cu Asociația Ortodoxă pentru Copii și Tineret Valeriu Gafencu, care prevede organizarea concursurilor de poezie şi desene, eseuri cu genericul În drum spre Înviere, pelerinaje la mănăstirile din republică, ore publice, conferințe şi altele. Acest program va fi oferit spre discuţie tuturor preoţilor din raion, la adunarea ordinară din protopopiat, pentru a fi completat, aprobat şi transpus în fapt în Săptămîna Tineretului Ortodox, care se va desfășura în perioada 18-24 aprilie 2016.

Rămâne să precizăm că activităţile cu cei tineri la Sălcuţa nu au încetat nici o dată. Copiii au o organizaţie obştească a tinerilor misionari care-şi pune scopul popularizării credinţei creştin-ortodoxe şi are deja la activ un şir de acte de binefacere. Ultima manifestare creştină a fost pelerinajul la un şir de mănăstiri din judeţul Galaţi. Ei au avut marea bucurie să admire cripta de la Niculiţel, inestimabil monument al istoriei şi credinţei, datînd tocmai din veacul a doilea. Aici s-au întâmplat minuni care au uimit lumea, aici se păstrează moaştele primilor martiri creştini români. Calea tinerilor pelerini a trecut şi pe la bisericile din mănăstirile Celic Dere, Saon şi Cocoş care încîntă ochiul şi desfată sufletul creştinului. Elevii care sunt şi membri a corului Buna Vestire au prezentat pretutindeni cîte un florilegiu de colinde pascale.

Nu s-au terminat toate aici. La seminarul teologic de la Galaţi a fost semnat un contract de colaborare dintre sălcuţeni şi gălăţeni. În luna mai noii prieteni de la Galaţi vor efectua o vizită de răspuns. Ei vor participa și la seminarul republican cu genericul: Biserica şi şcoala: parteneriat pentru educaţie, care va fi găzduit la Liceul Meșterul Manole din Sălcuța.

În ziua de Florii se preconizează şi o întîlnire a tinerilor ortodocși din localitățile raionului la un Te-Deum care se va oficia la mănăstirea Marta și Maria.

Este în plus să mai atragem încă o dată atenția asupra marelui efect educativ pe care îl au toate aceste activități. Ele cizelează, luminează și înalță inimile.

Vladimir SĂRĂTILĂ,

jurnalist

Filed in:

Articole relevante:

Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM
Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița
Conferință pe teme religioase la LT Holercani Conferință pe teme religioase la LT Holercani
”Cum să devenim mai buni?” – tema discuției cu elevii Liceului ”Alexandru cel Bun”, or. Sîngera ”Cum să devenim mai buni?” – tema discuției cu elevii Liceului ”Alexandru cel Bun”, or. Sîngera

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 9252 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress