Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine

Dragi tineri, puţini dintre voi poate cunosc că Duminica a treia dupa Invierea Domnului este Duminica femeilor Mironosiţe. Iată că prin purtarea de grijă a Maicii Domnului şi prin sfintele femei purtatoare de mir (mironosiţe), femeile creştine au cinstea de a avea o Duminică în an, în care sunt cinstite în modul cel mai deosebit.

În timpurile de tristă amintire a ateismului militant, poporului nostru binecredincios i s-a furat această frumoasă sărbătoare a mironosiţelor femei adică a femeilor creştine, fiind obraznic înlocuită cu kitciul ideologic bolşevic 8 martie – ziua femeii comuniste.

În cadrul bisericii tinerilor “Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Moldova, sa format deja o tradiţie în ultimii ani, să se sărbătorească această mare sărbătoare creştină, după cinstea cuvenită.

Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine (8 mai 2011)

Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine (18 aprilie 2010)

Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine (3 mai 2009)

Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine (11 mai 2008)

Un îndemn aparte am avea către studente, care sunt viitoarele mame: A fi mamă e un lucru sfânt, Dumnezeu să vă înmulţească harul şi darul Sfântului Duh şi darul Dragostei Creştine să fie cu adevărat în inima fiecăreia dintre voi dragi studente, ca să fiţi ce trebuie sa fiţi, să întreţineţi căldura creştină în familie şi buna înţelegere. Pentru că în familie cunoaşteţi ce dezastru este astazi.

Filed in: Activităţi ASCO, Sfaturi tinerilor, Descoperă Ortodoxia

Articole relevante:

Mesajul dinainte de moarte al Înaltului Pimen către tinerii României: Stați aproape de Biserică și de Eminescu! Mesajul dinainte de moarte al Înaltului Pimen către tinerii României: Stați aproape de Biserică și de Eminescu!
Să sprijinim sistemul medical în lupta cu COVID-19! Să sprijinim sistemul medical în lupta cu COVID-19!
Asociația Studenților Creștini Ortodocși susține instituțiile medicale din Criuleni Asociația Studenților Creștini Ortodocși susține instituțiile medicale din Criuleni
Sincere felicitări pentru Lucia Cozonac! Sincere felicitări pentru Lucia Cozonac!

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress