Tinerii neglijează rolul credinței

Puterea Bisericii scade în fața tinerilor de azi. Conform unui sondaj efectuat cu  studenți de la USM am descoperit diverse opinii. Dacă unii dintre ei merg la biserică, deoarece acolo se simt împliniți sufletește, alții aleg să se distreze motivând că nu mai au încredere în preoți și că mersul la biserică li se pare inutil. Societatea în care trăim le oferă atât de multe nonvalori și lucruri superficiale, încât nu mai sunt capabili să facă alegerea corectă. Tinerii își găsesc cel mai frecvent alinarea în activităţi neimportante, alteori chiar distructive.

Unii spun că merg la biserică în fiecare duminică, alții merg ocazional, dar cei mai mulți nu merg deloc, căci nu au timp sau nu sunt interesați. Nu citesc cărți și ziare religioase, mai sunt şi din cei care declară că nu sunt credincioşi.

Rolul Bisericii este subminat de distracții, de discoteci, de alcool etc. Așa sunt tinerii societății de astăzi, influențați de educația pe care o primesc și de mediul în care trăiesc. După părerea unora educația creștină începe acasă, dragostea pentru credință se cultivă în familie.

Indiferent de scuzele aduse de tineri, biserica rămâne lăcașul sfânt de unde fiecare iese mai curat sufletește, însă pe care mulți o neglijează. Biserica a fost şi rămâne unul din pilonii pe care se sprijină societatea dintotdeauna.

Tatiana Vîju,

anul II, Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM

Filed in: Articole de la tineri

Articole relevante:

Alături de copiii mai triști ca noi din or. Sângerei Alături de copiii mai triști ca noi din or. Sângerei
Volumul “Mănăstirea Căpriana cu Schitul Condrița” a fost lansat în cadrul serilor duhovnicești desfășurate la USM Volumul “Mănăstirea Căpriana cu Schitul Condrița” a fost lansat în cadrul serilor duhovnicești desfășurate la USM
Cuvântul este dătător de putere, în măsura în care intrăm în comuniune cu cuvântul Cuvântul este dătător de putere, în măsura în care intrăm în comuniune cu cuvântul
Lansarea volumului „Mănăstirea Căpriana cu Schitul Condrița” Lansarea volumului „Mănăstirea Căpriana cu Schitul Condrița”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2019 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress