100 de parohii și școli din republică au primit cărți religioase și rafturi

Pe parcursul a șapte luni, de când a demarat proiectul ”Cuvântul lui Dumnezeu împărtășit în fiecare casă”, circa 100 de parohii și școli au primit în dar seturi de carte religioasă și 40 de rafturi pentru cărți.

Prin proiectul inițiat de către Asociația ”Sf. Filaret cel Milostiv”, Iași, România și Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Moldova, s-au adunat mai multe cărți și rafturi, care au ajuns în diverse parohii și instituții de învățământ.

Au fost selectate parohiile care nu au încă o bibliotecă de carte religioasă și școlile în care se predă disciplina opțională Religie.

”Mulțumim oamenilor de bună credință de pe ambele maluri ale Prutului, care contribuie la realizarea acestei lucrări atât de necesare, de împărtășire a Cuvântului lui Dumnezeu la cât mai multe suflete. Am început cu parohiile mai modeste și mai îndepărtate de orașe, unde e mai puțin acces la literatura duhovnicească, apoi am ajuns în școli, prioritare fiind cele în care se vorbește despre Dumnezeu. N-am ignorat nici penitenciare, spitale și alte centre de unde am primit solicitări. Cărțile au ajuns, în special, în nordul și sudul republicii, iar unde s-au solicitat rafturi am distribuit 40 de unități.”, a menționat pr. Octavian Moșin, coordonator al proiectului.

În acest an sunt preconizate încă 100 de instituții, care vor beneficia de carte ziditoare de suflet.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Pelerinajul Tinerilor – bucuria de a fi cu Hristos Pelerinajul Tinerilor – bucuria de a fi cu Hristos
Vă invităm într-un nou Pelerinaj al Tinerilor! Vă invităm într-un nou Pelerinaj al Tinerilor!
Activități catehetice și misionare dedicate tinerilor din or. Ștefan Vodă Activități catehetice și misionare dedicate tinerilor din or. Ștefan Vodă
PRIETENIA – Tabără de vară organizată la Țarigrad PRIETENIA – Tabără de vară organizată la Țarigrad

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress