A fost inaugurată Expoziția pascală ”Mergând spre Înviere”

Miercuri, 1 mai 2019, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a avut loc deschiderea expoziției pascale cu genericul ”Mergând spre Înviere”.

Evenimentul a avut loc la Centrul educațional ”Art-Atribut” din Chișinău. Peste o sută de desene realizate de copii și adolescenți din 15 instituții de învățământ, în parteneriat cu parohiile din localitate, au fost selectate în urma concursului realizat de către Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Republica Moldova (ASCO).

Întru realizarea proiectului s-au implicat elevi din câteva licee din mun. Chișinău , precum și din raioanele Florești, Sângereri, Criuleni, Orhei și Strășeni. Din fiecare instiuție participantă au fost selectate câte 5-7 lucrări mai reprezentative, care au fost expuse publicului creștin prezent la expoziție.

Evenimentul a fost moderat de către preotul Octavian Moșin, președintele ASCO, care a mulțumit celor care s-au implicat în realizarea acestui concurs pascal, menționând următoarele: ”În perioada Postului Mare am lansat acest concurs creștin, care a presupus redarea prin culori a evenimentelor scripturistice legate de Patimile și Învierea Domnului. Îndemnului nostru au răspuns mai multe parohii, care, în parteneriat cu școlile și centrele educaționale din localitate, au îndemnat mai mulți copii și adolescenți să redea prin pensulă cele mai tragice evenimente din viața Mântuitorului, trădat, condamnat și pus pe Cruce, precum și razele pline de speranță ale clipei Învierii. Să știți că ne-a reușit această inițiativă, deoarece avem copii talentați, care trăiesc din plin sărbătorile creștine.

Astfel, ne-am ales cu câteva sute de lucrări, fiind selectate cele mai sincere și cu conținut profund religios, care au ajuns în această expoziție republicană. Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără de implicarea Centrului ”Art-Atribut”, care a pus la dispoziție cu titlu gratuit seturi cu cele necesare realizării proiectului, fapt pentru care le mulțumim din suflet. Tot în acest centru sunt expuse aceste lucrări ale copiilor, care pot fi văzute și admirate, iar prin ele noi, maturii, avem de învățat și meditat la cele sfinte”.

A urmat mesajul dlui Alexandru Dormenco, directorului centrului de creație, care a încurajat copiii să creeze lucruri bune și ziditoare de suflet, anunțând că următorul concurs va fi consacrat zilei copilului. Au urmat gânduri și impresii trăite de către participanții la concurs. Printre cei mai activi participanți s-au arătat a fi: Gimnaziul Izvoare, Florești; Gimnaziul Rădoaia, Sângerei; Gimnaziul Zăicana, Criuleni; Gimnaziul Rădeni, Strășeni; Liceul ”Alexandru cel Bun”, or. Sângera, Liceul ”Litterarum”, Chișinău.

Au impresionat în mod deosebit lucrările realizare de către copiii bolnavi de leucemie din cadrul centrului educațional al Institutului Oncologic, precum și ale copiilor din cadrul Serviciului Asistență Parentală Profesionistă din capitală. Cu mesaje de mulțumire din partea participanților au venit preotul Ioan Țuțuinau din or. Criuleni, preoteasa Olesea Manole din s. Zamcioji, Strășeni, iar dna Oltea Boldureanu,responsabilă de școala duminicală din parohia Dumbrava, Chișinău, a interpretat câteva piese la tema Învierii Domnului. Patricipanții la concurs s-au învrednicit de diplome, apoi au fost îndulciți și au vizitat câteva muzee din capitală. Expoziția pascală este la prima ediție și va dura până la 10 mai 2019 în cadrul centrului expozițional (str. Al. Bernardazzi, 83, Chișinău).

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress