Activități catehetice și misionare dedicate tinerilor din or. Ștefan Vodă

Pe parcursul lunii august 2023, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, au avut loc mai multe activități social-misionare și de catehizare pentru copiii și tinerii din or. Ștefan Vodă, inițiatorul acestor proiecte fiind Parohia ortodoxă cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul”.

Prima activitate, desfășurată în perioada 11-13 august 2023, a fost Tabăra Bucuriei, ediția a VIII-a, cu genericul ,,Biserica – locul împrietenirii omului cu Dumnezeu”, organizată cu susținerea părintelui paroh Ioan Apostol și a doamnei preotese Olga, împreună cu un grup de 20 de tineri voluntari. În cadrul taberei, copiii au avut oportunitatea să participe la atelierele de: Pictură, Jocuri, Bucătărie, Pompieri, Meșteșugărit și Creație, Catehizare, Educație prin Film și Hand Made, acumulând multe cunoștințe și dezvoltându-și abilități în cele mai diverse domenii.

În cea de-a treia zi a taberei, atât copiii, cât și voluntarii au participat la Sfânta Liturghie, cântând în strana bisericii, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului și mulțumind lui Dumnezeu pentru timpul petrecut frumos și util, împreună, după care a urmat partea festivă de încheiere a taberei. Tabăra Bucuriei a semănat în inimile participanților prietenia și valorile creștin-ortodoxe.

O altă activitate organizată de parohie și tinerii ortodocși din or. Ștefan Vodă, a fost Pelerinajul spre marile mănăstiri din Moldova, desfășurat în perioada 15-19 august. Prima destinație a fost Mănăstirea Curchi, un complex monastic impunător, unde tinerii au avut parte de convorbiri duhovnicești și experiențe de neuitat. După popasul la mănăstirea Curchi au urmat mănăstirile Pripiceni-Curchi, Saharna, Dobrușa, Cușelăuca, ultima destinație fiind Mănăstirea Japca, care a cuprins tinerii cu gingășia și ospitalitatea ei.

În fiecare zi a pelerinajului, tinerii au cântat în stranele mănăstirilor la Sfânta Liturghie, au participat la ascultările monahale și au trăit bucuria rugăciunii, fiecare clipă a pelerinajului fiind o catehizare și o mărturie vie a dragostei lui Dumnezeu.

De asemenea, o altă activitate la care au participat tinerii din parohia Sf. Ioan Botezătorul a fost „Drumul Crucii”, organizat de Protopopiatul Ștefan Vodă, în perioada 20-24 august 2023. Tinerii s-au rugat împreună cu creștinii prezenți, au parcurs un traseu de zeci de kilometri, pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze toată lumea creștină drept-slăvitoare.

Toate aceste activități au fost încununate la final cu un Tedeum de mulțumire pentru toate și de binecuvântare a noului an școlar, după care părintele paroh Ioan Apostol a adresat un mesaj de încurajare copiilor și tinerilor, să fie ascultători și să se implice, în continuare, activ în viața Bisericii.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 0431 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress