Ansamblul OpenSky la Festivalul Internațional de Muzică Ortodoxă de la Pomorie, Bulgaria

Ansamblul coral OpenSky, din Republica Moldova, Chișinău, a participat, în perioada 3-7 iunie 2022, la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică ORTODOXĂ „Preasfântă Născătoare – Cuvine-se cu Adevărat”.

Evenimentul se desfășoară anual în orașul Pomorie din Bulgaria. Anul acesta în cadrul festivalului au evoluat ansambluri și coruri parohiale din Bulgaria, România, Republica Moldova, Serbia, Macedonia.

Ansamblul OpenSky a participat în cadrul festivalului cu 5 piese religioase (I.D. Chirescu – ”Fericirile”; Д.С. Бортнянскии – Достойноесть; Добри Христос, Тебе поем; G. Musicescu – Concert coral nr.1; Чесноков – ”Милость Мира”), și s-a învrednicit de 5 diplome, pentru participare, pentru muzicalitate deosebită și debut de succes în cadrul festivalului. De asemenea, ”Diploma pentru apariție remarcabilă de tânăr dirijor”, precum și ”Diploma pentru atitudine râvnitoare, cre­dință în Hristos, dirijare iscusită a corului și prezență demnă la festival” i s-au acordat dirijorului Marcel Busuioc.

Tânărul colectiv coral a beneficiat de suportul financiar al părintelui Octavian Moșin și parohiei Bisericii ”Întâmpinarea Domnului”, din incinta USM, pentru a avea posibilitatea să participe la festival.

***

OpenSky este un grup coral tânăr ce a luat naștere la Chișinău, în componența căruia au intrat foști și actuali studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Tinerii iau parte în cadrul serviciilor divine, oferind răspunsuri liturgice. Iar pe lângă aceasta, participă la concerte de muzică bisericească, în biserici și săli de concerte.

Marcel Busuioc, dirijorul ansamblului, este un muzician în vârstă de 23 de ani, care a absolvit secția dirijat coral la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. În prezent, urmează un master în canto clasic la Universitatea Națională de Muzică din București.

***

O secvență din „Concertul Coral nr.1” de Gavriil Musicescu, interpretat în catedrala ”Nașterea Maicii Domnului” din orașul Pomorie, Bulgaria.

 

A consemnat: Irina Burcă

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Pelerinajul Tinerilor – bucuria de a fi cu Hristos Pelerinajul Tinerilor – bucuria de a fi cu Hristos
Vă invităm într-un nou Pelerinaj al Tinerilor! Vă invităm într-un nou Pelerinaj al Tinerilor!
Activități catehetice și misionare dedicate tinerilor din or. Ștefan Vodă Activități catehetice și misionare dedicate tinerilor din or. Ștefan Vodă
PRIETENIA – Tabără de vară organizată la Țarigrad PRIETENIA – Tabără de vară organizată la Țarigrad

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress