ASCO a desfăşurat Săptămâna Tineretului Ortodox

IMG_9575Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în perioada 30 martie – 05 aprilie 2015 s-a desfăşurat  cea de-a VI-a ediţie a Săptămânii Tineretului Ortodox. Scopul acesteia – împrospătarea şi sporirea vieţii duhovniceşti  în rândul tinerilor. Astfel, pe parcursul săptâmânii s-au desfăşurat diverse activităţi la care au participat tinerii din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din Moldova (ASCO).

Săptămâna a demarat cu întâlnirea Mitropolitui Vladimir şi a Episcopului Ioan cu un grup de tineri din ASCO și membrii Colegiului de redacţie a portalului de atitudine şi gândire creştin-ortodoxă www.ortodox.md. Înaltpreasfinţia Sa a înmânat membrilor echipei redacţionale Moldova Ortodoxă, dar şi celor mai activi tineri Medalia Jubiliară „25 de ani de slujire arhipăstorească” şi Diplome arhiereşti.

În acest an activitățile din cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox s-au  desfășurat nu doar în municipiul Chișinău, dar și în alte localități din republică. Astfel, au fost organizate câteva conferințe cu caracter creștin în localitățile mai îndepărtate din țară.

În perioada 30 martie – 1 aprilie 2015, la inițiativa ASCO, Diaconul Stephen Holley de la Biserica “Sf. Haralambie” (Iași) a acceptat invitația de a vizita Republica Moldova. Astfel, în această perioadă el a vizitat parohiile din satele Văratic, Coteala și Mereni, unde le-a relatat tinerilor despre convertirea sa la ortdoxie și problemele familiei de azi.

În ziua de miercuri, 1 aprilie, părintele Octavian Moşin, preşedintele asociaţiei studenţeşti, însoțit de câțiva membri din ASCO, a vizitat parohia Sălcuţa din zona Botnei, una dintre puţinele comunităţi religioase plină de viaţă, unde se vede o frumoasă colaborare între Şcoală şi Biserică. Aici a avut loc o întrunire cu părintele Nicolae Jelihovschi și tinerii păstoriți din localitate.

În aceeași după-amiază,  tinerii de la ASCO, împreună cu pr. Marin Cij, parohul bisercii din incinta spitalului “Sf. Arhanghel Mihail” au distribuit materiale informative, iconițe și cărți de rugăciuni pentru pacienții spitalului.

Iar în seara zilei de miercuri, în cadrul tradiţionalelor Seri duhovnicești de la biserica “Întâmpinarea Domnului” din incinta USM,  părintele Octavian Moşin a venit cu un mesaj către cei prezenţi, prezentând noua sa carte “De la suflet la suflet” (gânduri creştine pentru omul de astăzi).

Joi seara, pentru a se întări sufletește și trupește, tinerii au participat la slujba Sf. Maslu, la care a fost prezent episcopul-vicar PS Ioan și  un impunător sobor de preoţi.

În ziua de 3 aprilie, tinerii din ASCO dorind să aducă o rază de bucurie şi dispoziţie de primăvară celor care sunt mai triști ca ei, au organizat o întâlnire de suflet cu bătrânii şi invalizii de la Azilul Republican din cartierul Telecentru. În cadrul acestei vizite, tinerii au pregătit un mic concert de cântări religioase, venind și  cu un mesaj la tema Patimilor şi Învierii.

Tot în această zi, cu binecuvântarea PS Ioan, episcop-vicar, zece slujitori s-au deplasat în diverse instituţii de învăţământ venind cu mesajul: “Tinere – ai grijă de puritatea trupească şi sufletească!”. Chiar episcopul s-a deplasat la Liceul republican cu profil real din capitală, discutând cu liceenii clasei a XII-a.

În dimineața zilei de sâmbătă, un grup de tineri au mers în loc. Dumbrava pentru a da o mână de ajutor în pregătirea sfântului lăcaș către sărbătoarea Învierii.

La finele acestei săptămâni membrii ASCO au participat la expoziţia cu vânzare „Mergând spre Înviere”, pentru care au pregătit diverse lucrări cu caracter pascal.

Săptâmâna s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire Domnului pentru desfășurarea cu bine a Săptămânii Tineretului Ortodox.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2644 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress