ASCO a participat la Evenimentul „Tânărul ieșean” 2015

DSC03620La invitația Asociației Tineretului Ortodox Român (ATOR) filiala Iași, câțiva membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova au avut posibilitatea de a participa la un eveniment dedicat tinerilor, „Tînărul Ieșean 2015” aflat la a doua ediție.

Tema întâlnirii din acest an a fost „Frumosul va salva lumea, dar cine va salva Frumosul?”. La eveniment participând circa 300 de tineri din România și Republica Moldova.

Ziua a început cu participarea la Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica „Sfântul Prooroc Daniel” din Cartierul Cug, unde tinerii au format ei înșiși corul ce a dat răspunsurile la strană. La finalul slujbei a fost oficiată o slujbă de pomenire a Annei, tânăra de 18 ani care a murit săptămâna trecută în urma unui accident. Anna ar fi trebuit să participe și ea la evenimentul organizat de ATOR Iași.

Ulterior reprezentanții ASCO Moldova, ASCOR și ATOR Iași împreună cu alți tineri, s-au deplasat la Centrul de Conferințe Providența, unde au fost întâmpinați de organizatori. În continuare a urmat discursul și prezentarea susținută de poetul Marius Iordăchioaie cu genericul „Frumosul va salva lumea, dar cine va salva Frumosul?.

Ziua a continuat cu  expeiențe extraordinar de frumoase alături de liceenii și studenții participanți, având posibilitatea împreună să desfășoare activități într-un ambient plăcut care a facilitat cunoașterea și legarea de noi prietenii.

În cadrul sesiunii „Mens sana in corpore sano” a fost prezentată surpriza zilei, unde s-au format din participanți litere ce constituie cuvîntul F-R-U-M-O-S, dupa care s-a organizat o mare horă a tinerilor, creându-se o atmosferă de adevărată sărbătoare. Pe parcursul întregii întâlniri tinerii au fost susținuți și îndrumați de părintele Nicodim Petre, Inspector al Departamentului Misiune pentru tineret dar și de alți preoți și moderatori prezenți. Evenimentul s-a finisat printr-o sesiune de concluzii colective, anunțându-se și proiectele pentru viitor, unde participanții vor avea marea oprtunitate de a se revedea, astfel fiind puse bazele unei frumoase și constructive colaborări.

Filed in: Uncategorized

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress