A demarat Mişcarea Tineretului Ortodox

12970603_589137211248555_1133718207_oÎn raionul Ialoveni s-a dat start Mişcării Tineretului Ortodox.

Cu binecuvântarea părintelui protopop prot. Anatolie Stefanov, în data de 6 aprilie au fost vizitate parohiile Sociteni, Ruseştii Noi şi Dănceni.

La instituţiile de învăţământ din aceste sate au fost prezenţi preoţii parohi, iar din partea Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret au participat prot. Octavian Moşin, pr. Gheorghe Lunic şi teologul Anatolie Stefanov.

Sociteni

Activitatea a început cu o rugăciune la biserica din sat, după care a urmat o întâlnire cu elevii clasei a VIII-a şi câţiva pedagogi ai gimnaziului din localitate.

S-a vorbit despre iniţiativa la nivel de republică, de a consolida Mişcarea Tineretului Ortodox, care ar presupune implicarea tinerilor din toate parohiile republicii în activităţi de zidire sufletească.

S-a anunţat despre o primă întâlnire a tinerilor mai activi şi cu iniţiative duhovniceşti din raion la o conferinţă tematică în cea de-a şasea săptămână a postului.

Preotul Marcel Drobot din Sociteni, care e şi profesor de religie în şcoală, a împărtăşit din experienţa sa cu tinerii, menţionând că-i apropie de valorile creştine prin sport.

Ruseştii Noi

În acest sat a avut loc o întâlnire cu elevii claselor a IX-a şi a XI-a, vorbindu-li-se despre bunătate şi dragoste în creştinism. Împreună cu administraţia liceului din sat s-a convenit selectarea celor mai reuşite lucrări la tema Patimilor şi Învierii, care ar fi propuse pentru un concurs republican.

Tânărul Anatolie Stefanov le-a vorbit elevilor despre iniţiativele cu caracter creştin-ortodox, ce se vor desfăşura în perioada primăvară-vară la nivel de parohie şi despre implicarea tinerilor din sat în diverse activităţi cultural-spirituale.

Dănceni

La gimnaziul din sat, deservit duhovniceşte de către părintele Valeriu Gâţu, care predă câteva ore de religie, s-a realizat o discuţie de suflet, participând elevii claselor gimnaziale.

Preotul Gheorghe Lunic s-a referit la importanţa sărbătorii religioase în viaţa unui copil şi tânăr, iar prot. Valeriu Gâţu a prezentat iniţiativele cu tinerii din această parohie.

În toate instituţiile s-a vorbit despre sinceritate, bunătate, dragoste şi viaţă bineplăcută Domnului, cei prezenţi adresând întrebări la cele mai stringente frământări lăuntrice.

Urmează ca pedagogii, împreună cu slujitorii satelor, să identifice tineri în vederea participării la diverse activităţi atât la nivel local, cât şi republican.

Filed in:

Articole relevante:

Săptămâna Tineretului Ortodox (22-28 aprilie 2024) Săptămâna Tineretului Ortodox (22-28 aprilie 2024)
Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM
Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița
Conferință pe teme religioase la LT Holercani Conferință pe teme religioase la LT Holercani

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress