Câteva activități desfășurate de către Sectorul Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret legate de Săptămâna Tineretului Ortodox

EUN_0664Episcopia de Ungheni și Nisporeni, Prin Sectorul Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret, desfășoară un șir de activități în rândul tinerilor spre ai îndrepta în viața de zi cu zi ca buni membri ai societății și de a le da răspuns la întrebarea: Care e scopul lor aici pe pământ? Președintele Sectorului dat este preotul Vadim Corostinschi, care împreună cu echipa de preoți, tineri din grupul de inițiativă dezvoltă proiecte ce dau interes tinerilor de a se încadra în viața activă a societății, dar și cunoașterea lui Hristos Dumnezeu.

Pe tot parcursul anului în cadrul episcopiei noastre săptămânal se desfășoară 2-3 conferințe pentru tineri cu diferite teme. Așa avem proiecte de parteneriat cu Direcția Învățământ, tineret și sport Ungheni și Nisporeni, prin care în instituțiile de învățământ liceale ce cuprinde clasele a 9-12 care nu au religia de a fi prezenți în afara orelor la conferințe cu preoții competenți.

O altă latură este Luna pentru viață 2016, care a cuprins peste 50 activități pentru tineri și copii, vizavi de problemele stringente ale societății și anume: divorțul, păcatul desfrâului promovat în rândul elevilor și a tinerilor până la căsătorie, migrația, avortul, ajutorarea fetelor maltratate sexual și incadrarea lor în familie, etc, care a culminat cu marșul pentru via 2016 în fiecare oraș: Ungheni, Nisporeni, Călărași și Hîncești, fiind incadrați peste 800 tineri, copii și părinți.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în a VI-a săptămână din Postul Mare,  în perioada 18-24 aprilie, fiind numită „Săptănâna Tineretului Ortodox”, Sectorul Eparhia Activitate Pastorală pentru Tineret în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, o asociație de tineret care activează în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, desfășoară un proiect de amploare în care încadrează, doar proiectul dat câteva mii de tineri pe tot parcursul anului prin concursul Brain-Ring, fiind la ediția a III-a, și prevede nu doar conferințe care sânt multe la număr, dar și implicarea activă a tânărului care binevol studiază materialul propus pentru fiecare an diferit și concurează tinerii formând echipe a câte 6 tineri din toate raioanele episcopiei noastre. Acest proiect curpinde în sine și 3 tabere pentru tineri cu tematici diferite de abordare, incluzând cam la 200 tineri. Iar în „Săptănâna Tineretului Ortodox”, în fiecare raion pe linga seminariile și conferințele locale prin parohii, se vor desfășura Conferințe raionale cu tema: Sfânta Scriptură – de la citire la fapte. Și concursul brain-ring la nivel de raion.

    Expunem mai jos data când o să fie desfășurat conferința și concursul:

    18 aprilie 2016 – r-nul Călărași. ora 14.00 – biserica Sf. Ap. Petru și Pavel, or. Călărași

  19 aprilie 2016 – r-nul Ungheni. ora 14.00 – LT. M. Eminescu, or. Ungheni.

  20 aprilie 2016 – r-nul Nisporeni. ora 15.00 – Palatul Luceafărul, or. Nisporeni

 21 aprilie 2016 – r-nul Hîncești. ora 15.00 – LT. M. Eminescu, or. Hîncești

Tot acest proiect care a început din octombrie anul 2015, va culmina cu Ziua tânărului voluntar ATOM, din 4 septembrie 2016, care are în program:

  • CATEDRALA EPISCOPALĂ  SF. ALEXANDRU NEVSKI, OR. UNGHENI

8.00 – Înregistrarea participanților

8.30 – Sfânta Liturghie

11.00  –  Masă furshet pentru toți participanții.

  • PALATUL DE CULTURĂ UNGHENI

12.00 – Preasfințitul Ignatie, Episcop de Vîborg și Priozersk, care este Președintele Sectorului Sinodal pe problemele tinerilor din cadrul Patriarhiei Ruse și care va ține o conferință pe tema: Sfânta Scriptură — de la citire la fapte!

13.30  –  Masă furshet pentru toți participanții.

14.00  –  Finala concursului Brain-Ring. Unde o să fie premii pentru toți participanții.

 Acestea sânt succint câteva idei despre activitatea care se desfășoară în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni de către Sectorul Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret,  legate de Săptămâna Tineretului Ortodox

sursa vadimcorostinschi.info/

Filed in:

Articole relevante:

Săptămâna Tineretului Ortodox (22-28 aprilie 2024) Săptămâna Tineretului Ortodox (22-28 aprilie 2024)
Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM
Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița
Conferință pe teme religioase la LT Holercani Conferință pe teme religioase la LT Holercani

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress