Conferință în rândul tinerilor din Susleni, r-l. Orhei

IMG_5948În cadrul săptămânii pentru viață, care se desfășoară în acest an cu genericul „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, la Susleni a avut loc cea de a doua Conferință organizată de către Sectorul Sinodal Studii și Sectorul Sinodal pentru Activitate Misionară, antisectară și antischismatică în Protopopiatul Orhei. Au conferențiat Prot. Neonil Cocu, Parohul Bisericii din localitate, Prot. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară, antisectară și antischismatică, Prot. Nicolae Guja, Președintele Departamentului pentru activitate în rândul tinerilor din Orhei și Preoteasa Maria Guja, psiholog.

Mesajul transmis tinerilor, a fost cât se poate de clar: Binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci ele se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de cîștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

 Dacă  ne considerăm și suntem considerați un popor în care oamenii se ajută la nevoie, de ce nu există acest sprijin, de ce solidaritatea nu se manifestă și cînd este vorba de femeia în criză de sarcină?

Principalele motive pentru care societatea nu se implică în sprijinirea femeii în criză de sarcină sunt prejudecata că a fi pro-viață înseamnă a fi anti-femeie și prejudecata că susținătorii alegerii vieții copilului duc un război împotriva femeilor, iar susținătorii alegerii avortului sunt cei care apără femeile.

Accentul discuțiilor a fost pus pe valoarea vieții, valoarea copilului, care este la sigur cea mai minunată creație a lui Dumnezeu!

Sincere mulțumiri administrației Liceului din s. Susleni și organizatorilor.

Preot Iulian Rață

ortodoxia.md

Filed in:

Articole relevante:

O întâlnire de suflet cu părinții Iov (Cristea) și Augustin (Zaboroșciuc) de la Mănăstirea Curchi O întâlnire de suflet cu părinții Iov (Cristea) și Augustin (Zaboroșciuc) de la Mănăstirea Curchi
Seară duhovnicească împreună cu părinții Iov (Cristea) și Augustin (Zaboroșciuc) de la Mănăstirea Curchi Seară duhovnicească împreună cu părinții Iov (Cristea) și Augustin (Zaboroșciuc) de la Mănăstirea Curchi
“Felurile duhurilor” – tema discuției cu Părintele Savatie (Baștovoi) “Felurile duhurilor” – tema discuției cu Părintele Savatie (Baștovoi)
Canonul Sf. Andrei Criteanul și Seară Duhovnicească la biserica USM împreună cu Părintele Savatie Baștovoi Canonul Sf. Andrei Criteanul și Seară Duhovnicească la biserica USM împreună cu Părintele Savatie Baștovoi

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress