Marșul pentru viață 2016, a demarat în or. Ungheni

DSC_0040 Sâmbătă, 26 martie 2016, într-o zi de primavara, cînd avem vise, începem să credem în minuni, în renaștere și în noi începuturi, al doilea an cosecutiv în orașele din cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, care cuprinde 4 raioane: Ungheni, Nisporeni, Călăraşi şi Hînceşti s-a organizat Marșul pentru viață, pentru femeie, pentru familie. Organizat de Episcopia de Ungheni și Nisporeni în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova și Moldova Pentru Viață.

Acest Marş este momentul de sensibilizare a societății și imboltul de a ne trezi la viață. La activitatea din orașul Ungheni au participat peste 150 tineri și copii care fiind viitorul țării noastre, ei sânt cei care doresc de a promova viața.

     Marșul a pornit de la Catedrala Episcopală Sf. Alexandru Nevsky, unde a fost și o expoziție de desene a copiilor cu tema: Te iubesc mamă,  până în Piața Națională a orașului unde au fost mai multe activități desfășurate.

     Evenimentul a fost deschis de către prezentatorii Patrașcu Dorina și Roșca Dan, tineri voluntari a Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova, după care a luat cuvânt prot. Vadim Corostinschi, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni și totodată Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldovacare a evidențiat necesitatea unei Luni pentru viață cum a fost și anul acesta fiindcă în cadrul episcopiei au fost desfășurate peste 50 activități în școli și extrașcolare prin care s-a informat tinerii despre frumusețea vieții, dar și responsabilitatea pe care trebuie să ne o asumăm, familia fericită prin naștere de prunci, avortul și consecințele ei, etc. Problema plecării părinților peste hotare face ca copiii să rămână fără sprijin, ajutor și chiar dragoste din partea părinților…

     Activitatea a culminat prin concursul de desene pe asfalt cu genericul „Mulțumesc, mamă”, unde copiii au ilustrat, cu ajutorul cretei de colorat, cât este de bine când mama te strânge în brațe, îți șoptește o vorba dulce și te simți în siguranță.

     Din partea Autorității publice locale l-am avut alături pe domnul Petru Langa, vicepreședintele or. Ungheni, care a venit la rândul lui cu un mesaj de susținere și de mulțumire.

     Decizia de a avea un copil reprezintă de fapt hotărârea de a-ți lăsa pentru totdeauna inima să trăiască înafara ta, în asta a reușit să ne convingă doamna Victoria Șoșu, medic de familie or. Ungheni.

     Din partea direcției de învățămînt alături de noi a fost doamna Iulia Pancu, Șef Direcția Învățământ Tineret și Sport Ungheni,care ne susține mereu în activitățile noastre și cu care am stabilit legături de parteneriat.

     Orice se poate înlocui: o cană spartă, o haină ruptă sau murdară, o piesă de mobilier, dar sufletul unul copil nu îl poate înlocui nimeni și nimic, asta ne-a demonstrate prot. Simion Culeac  tatăl a 5 copii, care a fost bucuros să ne împărtășească din experiența de părinte.

    Toată activitatea a fost moderată de cătrePreședintele asociației din rândul tinerilor Dan Roșcași Patrașcu Dorina vicepreședinte Ungheni care au venit cu un messaj de sensibilizare ce a însumat o poezie și o rugăciune către Maica Domnului.

     Spre final toți cei adunați au cîntat împreună O Măicuță Sfântă, care reprezinta, defapt, un imn al icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hârbovăț și în or. Ungheni se înalță o Catedrală în cinstea Ei, după care au fost înmânate cărți din partea Preasfințitului Petru, Epsicop de Ungheni și Nisporenipentru tinerii care au participat la desenele pe asfalt și cărți ilustrate pentru colorat din partea AO Moldova Pentru Viață.

     Sperăm că această zi a reprezentat un pas spre un viitor mai bun și le mulțumim tuturor celor ce ne-au fost alături.

 

Filed in:

Articole relevante:

Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze
Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa
Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu
În atenția studenților! Începeți un nou an de studii ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși! În atenția studenților! Începeți un nou an de studii ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși!

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress