Pelerinaj pe biciclete la Mănăstirea Dobrușa

La data de 16 iulie, în satul Sămășcani, r-nul Șoldănești a avut loc o activitate inedită, în care au fost încadrați tinerii din parohia Sămășcani.

Tinerii au făcut o călătorie deplasîndu-se cu bicicletele pe o distanta de 27 km spre Mănastirea Dobrușa. Acest eveniment fiind organizat de către parohul bisericii din satul Sămășcani, Arhim. Mihail (Fagurel) astfel promovînd un mod sănătos de viața, cît și transportul ecologic.

Unul dintre obiectivele acţiunii noastre este de a ne deconecta de la ritmul alert al vieţii cotidiene, vizitând locuri pline de har şi sfinţenie. La acest prim pelerinaj au participat mulţi tineri şi copii, precum şi alte persoane mai în vârstă. Astfel putem să împărtăşim împreună momente frumoase, hazlii, uneori memorabile ce demonstrează că pelerinajul pe bicicletă este şi o provocare pe măsură, dar şi un generator de mari satisfacţii“, a declarat Arhim. Mihail Fagurel, inițiatorul pelerinajului.

„Sunt bine cunoscute beneficiile pe care le are mersul pe bicicletă asupra sănătăţii noastre. Alături de aceasta, ne dorim ca prin aceste pelerinaje pe bicicletă, care au devenit o frumoasă tradiţie la biserica noastră, să pătrundem în tainele spiritualităţii ortodoxe, dar şi să ne bucurăm de frumuseţile naturii prin care Îl putem descoperi şi pe Însuşi Dumnezeu“, a afirmat Dna Angela Muntean, asistenta medicală care a însoțit pelerinii pe parcursul traseului.

Pelerinajul a început cu un Tedeum oficiat în curtea bisericii. Primarul satului Sămășcani, Dna Lilia Gavrilan, prezentă la eveniment a menționat că este nespus de bucuroasă că și în satul Sămășcani se promoveaza un mod sănătos de viață.

După ce au parcurs 8 km tinerii au făcut un popas în satul Chipeșca, după care s-au întâlnit cu bicicliștii din satul Răspopeni și împreună s-au îndreptat spre Mănăstire, unde s-au închinat la sfințenii. Mai apoi au ținut calea spre satul Dobrușa.

La biserica din Dobrușa d-na profesoară de religie de la școala din localitate Rita Cozma a relatatat tinerilor date despre înființarea bisericii și mici istorioare ale satului.

Tinerii pelerini au fost surprinși de istoria pe care o are biserica și perioadele grele prin care a trecut. După ce s-au povestit atâtea lucruri frumoase și interesante, pelerinii au pornit înapoi spre satul Sămășcani.

Participanții la pelerinaj s-au arătat mulțumiți de o astfel de oportunitate și au menționat că așteaptă cu nerăbdare o nouă ediție a pelerinajului. În această ordine de idei, Arhim. Mihail (Fagurel) a menționat că următoarea călătorie la locurile sfinte va fi în a doua jumătate a lunii august, la Mănăstirea cu hramul Sf. Dumitru din satul Pripiceni, r-nul Rezina.

Protopopiatul Șoldănești

Filed in:

Articole relevante:

Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni
Biserica USM și-a sărbătorit hramul Biserica USM și-a sărbătorit hramul
Seară duhovnicească la biserica “Naşterea Maicii Domnului” s. Hîrtop, r. Floreşti, în cadrul proiectului “Uniţi în Fapte Bune” Seară duhovnicească la biserica “Naşterea Maicii Domnului” s. Hîrtop, r. Floreşti, în cadrul proiectului “Uniţi în Fapte Bune”
În vizită la Liceul ”Petru Rareș” din Chișinău În vizită la Liceul ”Petru Rareș” din Chișinău

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 3895 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress