Pelerinajul tineretului ortodox din com. Ruseștii Noi

IMG_4148În cea de a treia zi a săptămânii luminate câteva zeci de tineri din com. Ruseștii Noi au mers într-un pelerinaj organizat în cadrul Mișcării Tineretului Ortodox. Cu aceasta idee de a vizita mănăstirile din țară au venit însăși elevii care și-au exprimat dorința puternică la sondajul efectuat la conferința raională din săptămâna tineretului, participarea în pelerinaje având ponderea cea mai mare.

La revărsatul zorilor, în dimineața zilei de miercuri, 4 mai, tinerii au pornit sub îndrumarea și binecuvântarea pr. Anatolie Stefanov, a doamnei Tatiana Lozovanu, profesoara de religie și a câtorva dascăli. Elevii plini de emoții și entuziasm, pentru mulți dintre ei fiind primul lor pelerinaj, au pornit la drum cântând cu toții imnul Învierii ”Hristos a Înviat”. Călugării și maicile sfintelor așezeminte i-au primit pe tineri cu dragoste și multă căldură. S-au vizitat mănăstirile Hârjeuca, Hârboveț, Răciula, Frumoasa, Curchi și Orheiul Vechi. Copii au fost primiți la trapeză în Mănăstirea Frumoasa, afirmând cu toții într-un glas că aceea a fost cea mai bună mâncare pe care au mâncat-o vreodată. La toate așezemintele monahale pelerinii s-au hrănit mai ales duhovnicește, cunoscând lucruri noi și de folos pentru sufletele lor.

Câteva dintre impresiile elevilor despre această călătorie:

”Aceasta excursie a fost una pe care nu o sã o pot uita. Am ramas incintata de arhitectura si maiestria cu care au fost construite manastirile, iar gazda a fost foarte osptaliera si respectuasa cu noi. In jur erau doar peisaje placute, pe care odata privindu-le nu-ti mai poti dezlipi ochii . As vrea sa mai vizitez asemenea locuri.” Meșină Alina – clasa a VI-a.

”Impresia mea despre acest pelerinaj este pozitivă din motiv că el are o influență buna asupra noastră.Mi-a plăcut faptul că am reușit sa ne adunăm împreună și să petrecem timpul prin atîtea locuri minunate, care vor ramîne o amintire plăcută pentru totdeauna. Deși a fost un drum lung, a fost extraordinar de frumos.m-a impresionat mult toate manastirile pe care le-am vizitat și ospitalitatea lor.” Vutcariov Iuliana –clasa a VI-a.

„Cred ca aceasta calatorie a fost bine gindita si organizata.Locurile pe care le-am vizitat si-au facut loc in sufletul meu si vor ramine acolo mult timp.” Țapeș Doina clasa- a VI-a.

În seara zilei ajunși cu bine acasa și copleșiți de emoții pozitive, tinerii pelerini au mulțumit lui Dumnezeu și s-au salutat la plecare cu bucuria Învierii Domnului: ”Hristos a Înviat” – „Adevărat a Înviat”.

Filed in:

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress