Săptămâna Tineretului Ortodox a demarat în Vicariatul de Orhei

„Dragoste mai mare decât aceea ca cineva să-și pună sufletul pentru prietenii săi, nimeni nu are. De veți face câte vă poruncesc, prietenii mei sunteți.” (Ioan 15,13-14).

Luni, 26 martie 2018, în cadrul Vicariatului de Orhei, cu binecuvântarea PS Siluan al Orheiului și Vicar mitropolitan, a demarat Săptămâna Tineretului Ortodox 2018, în cadrul căreia sunt programate un șir de activități și întâlniri cu tinerii din parohii.

Astfel, o primă activitate în acest sens a fost organizată în parohia din s. Ghetlova, r-nul Orhei – întâlnirea catehetică cu tinerii din Gimnaziului din localitate, susținută de pr. prof. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru „Activitate Misionară”, Prof. la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova și Parohul Bisericii „Sf. Treime” din s. Lucășeuca, r-nul Orhei.

La întâlnirea organizată de Pr. Paroh Ioan Surguci în colaborare cu conducerea instituției de învățământ, au fost prezenți elevi, profesori, dar și Directorul instituției, dl Marin Fomici.

Tema dezvoltată de către invitat a fost „Prietenie și solidaritate”.

În cadrul întâlnirii, părintele Iulian le-a vorbit elevilor despre importanţa prieteniei creştine din perspectivă biblică în contextul pildei Fiului Risipitor, despre prietenia tânărului cu Dumnezeu, aducând exemple de prietenie oglindite în textul scripturistic, despre foloasele prieteniei, despre dragostea adevărată și prietenia prin virtute, despre empatia sau părtășia la suferința sau bucuria persoanei de lângă tine, dar și alte subiecte actuale pentru tinerii de astăzi.

Tinerii au subliniat faptul că prietenia este cea care îi ajută să viețuiască în frăție cu toți oamenii din societate, în sinceritate, în deschidere, în comunicare, în generozitatea jertfelnică, a purității intențiilor și a faptelor bune îndreptate spre fiecare om.
Discuţiile de după prezentare au fost mediate de către Părintele Paroh Ioan Surguci.

Biroul de presă al Vicariatului de Orhei

Filed in:

Articole relevante:

Discuții duhovnicești și donație de carte la Strășeni Discuții duhovnicești și donație de carte la Strășeni
Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni
A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia
Seară duhovnicească la tema ”Căderea și Ridicarea după Sf. Ioan Scăraru” Seară duhovnicească la tema ”Căderea și Ridicarea după Sf. Ioan Scăraru”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress