Copiii din Dumbrava participanți la Festivalul de colinde ”Hristos se naște, Slăviți-L!”

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, Sectorul Sinodal Activități Culturale, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală, a organizat Festivalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L!’’, ediția a V-a.

În cadrul evenimentului din 3 ianuarie 2020, au evoluat 8 ansambluri şi cete de colindători din diferite localităţi ale republicii, precum: s. Sălcuța și s. Taraclia, r. Căușeni; s Cruglic și s. Hârtopul Mic, r. Criuleni ș.a. La acest festival a debutat și corul de copii din s. Dumbrava, com. Trușeni, care a prezentat un buchet de colinde.

Colindul creștin, portul popular și atmosfera praznicală au mângâiat sufletele celor adunați în incinta muzeului. Directorul muzeului, dnul Petru Vicol a felicitat prezenții cu ajunul sărbătorilor de iarnă, mulțumind tuturor pentru participare.

Mesajul de felicitare al ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a fost transmis de către preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei. Sfinția Sa a adăugat: „Vrem să devină tradiție ca în fiecare an să adunăm colective de colindători în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, să aducem colindele autentice și specifice localitații din care venim, să-L lăudăm pe Hristos, care se naște în fiecare an în sufletele și inimile noastre, să arătăm prin fapte că suntem fii ai lui Dumnezeu”.

Evenimentul a urmărit promovarea valorilor creștine și a celor naționale, implicând participanți de diferite vârste. Prin cântecul vestitor al Nașterii în chip minunat al Mântuitorului, am simțit cu toții bucuria sărbătorii ce se apropie. Colectivele au primit diplome de participare, pastorale la Nașterea Domnului, un set de cărți, colaci și dulciuri din partea organizatorilor. Din partea parohiei Dumbrava au participat 18 copii cu vârsta între 5 și 13 ani.

 

 

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress