”Coronavirus – abordări medicale și duhovnicești” – tema discuției la biserica USM

Miercuri, 11 martie, în cadrul serilor duhovnicești desfășurate la biserica USM a fost discutată tema: ”Coronavirus – abordări medicale și duhovnicești”. Evenimentul a început cu slujba Canonului de pocăință către Mântuitorul nostrum Iisus Hristos, oficiată în sobor de preoți, în cadrul căreia au fost puse cereri pentru depășirea acestei boli molipsitoare din întreaga lume.

A urmat discuția tematică, la care au fost invitați medici și slujitori. Evenimentul a fost moderat de către preotul Octavian Moșin, conferențiar universitar, care s-a referit la provocarea ce vine în urma răspândirii acestui virus, îndemnând pe cei prezenți să se expună asupra acestui fenomen.

Dna Daniela Demișcan, șefa Direcției politici în domeniul sănătății din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, s-a referit la situația epidemiologică legată de coronavirus. Au fost date statisticile din lume și din Europa, care a devenit afectată de acest virus. A prezentat situația din țara noastră și a expus măsurile ce se întreprind întru stoparea acestui flagel. Dl Oleg Cebotari, medic epidemiolog în cadrul CSP Hîncești, s-a referit la boală, la felul cum se manifestă și se răspândește, precum și la măsurile de prevenție. Din păcăte, acest nou virus nu are un medicament aparte, de aceea tratamentul rămâne a fi unul simptomatic.

Prot. Vasile Ciobanu, duhovnicul protopopiatului Ialoveni, s-a referit la aspectele duhovnicești ale bolii, la frica și panica ce bântuie în societate, îndemnând pe cei prezenți la rugăciune cu osârdie, la primirea Sfintelor Taine, în special Sf. Împărtășanii. Cei prezenți au discutat diverse aspecte privind depășirea acestei pandemii, încercând să explice care sunt remediile duhovnicești în fața oricărei boli din viața omului.

La eveniment au fost prezenți și câțiva preoți care activează în instituțiile medicale din municipiu, propunându-se o instruire a acestora privind noul virus. Totodată, slujitorii și-au manifestat deschiderea întru susținerea duhovnicească a persoanelor contaminate cu coronavirus și de a aduce liniște și dragoste în societate prin sfintele rugăciuni și mesajele pe care le vor transmite enoriașilor.

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze
Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa
Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu
În atenția studenților! Începeți un nou an de studii ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși! În atenția studenților! Începeți un nou an de studii ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși!

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 8951 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress