Doisprezece tineri au fost premiați pentru promovarea valorilor creștin-ortodoxe

În data de 10 februarie 2019, la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta Universității de Stat din Moldova s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Galei Tineretului Ortodox. La eveniment au participat circa 200 de credincioși veniți din diferite regiuni ale țării, iar tinerii care pe parcursului anului s-au implicat în promovarea valorilor creștin-ortodoxe au fost premiați cu diplome

Gala Tineretului Ortodox se desfășoară cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a întregii Moldove. Evenimentul a început cu oficierea Sfintei Liturghii la Biserica „Întâmpinarea Domnului” de către un sobor de preoți, cu participarea enoriașilor acestei parohii și a oaspeților sosiți din mai multe regiuni ale țării.

În cadrul emisiunii „Sputnik Matinal”, părintele Octavian Moșin, paroh al Bisericii „Întâmpinarea Domnului” și președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, a relatat că evenimentul a fost organizat cu scopul de a prezenta totalizarea rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și propovăduire, dar și de trăire a credinței ortodoxe.

„Am analizat realizările anului 2018, câți tineri s-au implicat în diverse proiecte, unde sunt lacunele și unde batem pasul pe loc. Am trecut în revistă evenimentele semnificative care au avut loc pe parcursul anului datorită colaborării slujitori – enoriași – generația tânără”, a spus părintele Octavian Moșin.

La Gala Tineretului Ortodox au fost decernate Diplome de excelență pentru slujitori și tineri, care pe parcursului anului, cu râvnă și dăruire, s-au implicat în promovarea valorilor creștin-ortodoxe. Astfel, 12 persoane au fost distinse cu diplome la cele șapte categorii: „Performanțe la ora de religie”, „Profesorul de religie”, „Misionarul anului”, „Cântare duhovnicească”, „Studentul anului”, „Liceanul anului” și „Voluntarul anului”.

Părintele Octavian Moșin susține că Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta Universității de Stat din Moldova desfășoară în fiecare lună diverse activități precum conferințe sau flash-moburi pentru a aduce tinerii pas cu pas mai aproape de Dumnezeu.

sursa /sputnik.md

Filed in: Uncategorized

Articole relevante:

OpenSky Ensemble a participat la cea de-a 24-a ediție a festivalului internațional de Muzică Religioasă „Панчевачки Дани Духовне Музике”, în Pančevo, Serbia OpenSky Ensemble a participat la cea de-a 24-a ediție a festivalului internațional de Muzică Religioasă „Панчевачки Дани Духовне Музике”, în Pančevo, Serbia
Mănăstirea Sireți a găzduit Pelerinajul Tinerilor Mănăstirea Sireți a găzduit Pelerinajul Tinerilor
Pelerinajul Tinerilor se va desfășura pe 25 septembrie 2022 Pelerinajul Tinerilor se va desfășura pe 25 septembrie 2022
Binecuvântare și sprijin pentru Ansamblul coral ”OpenSky” Binecuvântare și sprijin pentru Ansamblul coral ”OpenSky”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress