Ediția a VII-a a taberei de vară pentru copii și tineri din orașul Ștefan Vodă

Cu ajutorul Lui Dumnezeu, anul acesta, Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul” din orașul Ștefan Vodă a organizat ediția a VII-a a taberei de vară pentru copii și tineri.

Tabăra s-a desfășurat în perioada 22-24 iulie 2022 și a adunat peste 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Pe tot parcursul taberei copiii au fost ghidați de o echipă de formatori și mai mulți voluntari, toți fiind îndrumați și susținuți de preotul Ioan Apostol, parohul bisericii.

Printre copiii care s-au bucurat de activitățile interesante din cadrul taberei au fost și copii refugiați din Ucraina.

În calitate de parteneri au fost prezenți: AO SOROPTIMIST Ștefan Vodă, Primăria Ștefan Vodă, PROGRESS ACADEMY, AO „PRO VIITOR”, Unitatea de Pompieri și Salvatori Ștefan Vodă și Biblioteca Publică Orășenească Ștefan Vodă.

Scopul taberei a fost de a semăna în inimile copiilor dragostea față de Dumnezeu, de semeni și apropierea de Biserică prin cunoașterea virtuților care ne desăvârșesc, de altfel și tematica taberei a fost „DRAGOSTEA E DUHUL SFÂNT, ASTA-I PACEA PE PĂMÂNT ”.

Activitățile cu copiii au avut loc la Școala Duminicală „Sf. Cuvioasă Parascheva”, sediul principal al taberei, unde a avut loc înregistrarea copiilor, gruparea după categoria de vârstă și nemijlocit parcurgerea atelierelor.

În primele două zile, copiii au parcurs următoarele ateliere: atelierul de pictură – „Arta în culori”, atelierul de engleză – „Have fun in English”, atelierul de catehizare – „Atingem strunele sufletului”, atelierul de creație – „Hand-made” (suvenire pentru părinți), atelierul Pompieri și Salvatori – „Viața are prioritate”, atelierul de gândire, incluzând jocuri sociale, atelierul „Educația prin film” și atelierul „Dulcegării cu bucurii”.

Ultima zi din tabără, duminica, a fost cea mai frumoasă pentru copii pentru că au petrecut-o împreună cu părinții. Au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, s-au mărturisit, s-au împărtășit, apoi împreună cu toată familia au participat la multe activități în aer liber.

Alături de copii și părinți a fost și interpretul de muzică populară Ion Migalatiev care a venit cu multe surprize muzicale.

Tabăra s-a încheiat cu înmânarea diplomelor de participare, iar copiii la rândul lor au mulțumit părinților și preotului Ioan pentru ziua frumoasă petrecută împreună, apoi le-au oferit părinților câte un dar pregătit cu mânuțele lor în primele zile de tabără.

Părintele Ioan le-a mulțumit tuturor creștinilor și părinților care au ajutat la organizarea acestei frumoase tabere.

Organizatorii aduc sincere mulțumiri AO SOROPTIMIST pentru ajutorul financiar oferit pentru buna desfășurare a taberei care a semănat bucurie și împlinire sufletească copiilor și părinților, precum și tuturor creștinilor din cadrul parohiei Sfântul Ioan Botezătorul care au contribuit la bunul mers al taberei.

Sursa: Protopopiatul Ștefan-Vodă

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress