Episcopul Ioan a participat la săptămâna tineretului ortodox, organizată la IPLT „Petru Rareș” din municipiul Soroca

Săptămâna care precede Praznicul Intrării Domnului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului, este dedicată în cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova tineretului ortodox.

În acest context, instituțiile educaționale din țară în parteneriat cu Biserica, desfășoară diferite activități cu implicarea tinerilor.

Având invitația elevilor și a profesorilor IP Liceul Teoretic „Petru Rareș” din municipiul Soroca, episcopul Ioan a participat astăzi, 26 aprilie 2024, la cea de-a 14-a ediție a activității extracurriculare „Lumină din Lumină”, organizată de către profesorii și elevii claselor a III-a, a V-a, a IX-a și a X-a.

Elevii au evoluat, au dat dovadă de o pregătire responsabilă, de cunoștințe tematice temeinice, dar mai ales au manifestat talent deosebit.

Doamna Cristina Prisăcari-Ilieș, director al liceului, a mulțumit elevilor, profesorilor, părinților și oaspeților pentru prezență și implicare în această zi aducătoare de lumină și bucurie.

Cu un mesaj de felicitare către cei prezenți s-a adresat Doamna Elena Prodan, șef interimar al Direcției Învățământ Soroca.

La finalul acestui eveniment ierarhul sorocean a vorbit tinerilor, cadrelor didactice și părinților despre rolul Bisericii și al educației religioase în școală și societate.

Totodată, Preasfinția Sa a oferit explicații despre semnificația săptămânii Sfintelor Pătimiri, îndemnându-i pe toți să se pregătească cuviincios pentru slăvita Sărbătoare a Învierii Domnului.

Sursa: ioanmosnegutu.info
Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 4680 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress