Excursia din Turcia a câștigătorilor concursului Brain-Ring, organizată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

Cu binecuvântarea și aportul financiar al Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, echipa tinerilor învingători la concursul Brain-Ring din 2 septembrie 2023, din cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși a Episcopiei de Ungheni si Nisporeni, desfășurat la Mănăstirea Hîncu, a beneficiat de o călătorie de 5 zile în Turcia.

Echipa învingătoare este alcătuită din 5 eleve, din s. Marinici, r. Nisporeni și l-a avut ca mentor și coordonator pe profesorul de religie, prot. Dumitru RANGA, parohul bisericii „Sf. Arhang. Mihal și Gavriil”.

Cu binecuvântarea Ierarhului, echipa învingătoare a fost însoțită în excursie de către prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial și Presedintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală pentru Tinert, precum și 2 voluntari ATOM.

În fiecare zi au fost vizitate importante centre și locuri istorice, cum ar fi fosta Catedrală Patriarhală „Sfânta Sofia” din Istanbul, locuri prin care este reflectată măreția de odinioară a Imperiului Bizantin. Elevii au vizitat și Mănăstirea Ortodoxa „Sf. Gheorghe” de pe Insula Prinților.

Tot cu suportul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, tinerii au beneficiat de mese în oraș, și au reușit să viziteze și marele Bazar din Istanbul.

Membrii grupului aduc sincere cuvinte de mulțumire, pentru generozitatea și bunătatea ce a arătat-o Ierarhul.

Câștigătorii locului I au beneficiat de această excursie în Turcia, iar ceilalți finaliști ai concursului Brain-Ring – locurile II, III și IV – vor avea parte de o călătorie prin Moldova.

Activități de acest gen se desfășoară cu scopul de a-i motiva pe câți mai mult tineri să se implice în activitățile și concursurile organizate periodic în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Sursa: episcopia-ungheni.md

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress