Excursii în Turcia și Republica Moldova pentru finaliștii concursului Brain-ring, ediția a VI-a

Sîmbătă, 2 septembrie, 2023, la Sfânta Mănăstirea Hîncu, într-o atmosferă solemnă și bine organizată, s-a desfășurat Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Episcopia de Ungheni și Nisporeni. Programul acestei ample și importante activități eparhiale a cuprins în sine înregistrarea participanților, Dumnezeiasca Liturghie, teatrul social și intonarea unor slăviri bisericești, conferința Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU „Alegerile dintre patimi și virtuți ne fac ceea ce suntem” și finala concursului Brain-ring, ediția a VI-a.

Toți participanții au primit daruri ca o amintire de la acest eveniment. Dar cei 20 de finaliști ai concursului Brain-ring – câte 5 din fiecare Protopopiat (Ungheni, Nisporeni, Călărași și Hîncești), au fost premiați cu icoane, cărți și alte daruri, iar echipa învingătoare, Parohia Mărinici, rn. Nisporeni au primit și Cupa Brain-ring.

În acest context ținem să specificăm și următoarele momente, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, care atrage atenția în mod sporit, educației tinerei generații, se străduiește de fiecare dată, cu prilejul diferitor activități dedicate tinerilor, să-i remunereze pe cei mai implicați și mai activi tineri, ca să fie și mai motivați de a participa și cu alte ocazii, mai dedicați și în număr cât mai mare.

Iată că nici de data aceasta Înaltpreasfinția Sa nu a făcut excepție, ne cătând la multitudinea problemelor de ordin material și financiar în care este implicat plenar, în construirea și finisare unor proiecte grandioase cum ar fi viitoarea Catedrală Episcopală, Centru Eparhial, renovarea capitală a Orfelinatului „Preafericitul Iosif” din Chișinău, dar și altele asemenea.

Așa că ținem să anunțăm prin acest articol informativ că echipa învingătoare, cei 5 elevi din parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” s. Mărinici, rn. Nisporeni pe lângă darurile primite în ziua concursului, în viitorul apropiat, vor beneficiat de o excursie în vechiul oraș bizantin Constantinopol, Istambulul de astăzi din Turcia, unde vor vizita cele mai renumite puncte turistice, care au o valoare culturală, spirituală și istorică inestimabilă.

Ceilalți 15 finaliși ai concursului Brain-ring vor beneficia de o excursie prin Republica Moldova, unde vor vizita de asemenea locuri și obiective turistice renumite.

Specificăm că toate cheltuielile acestor premieri, atât excursia în Turcia, cât și cea din Republica Moldova, vor fi achitate integral, cu multă generozitate de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU.

Responsabil cu acești tineri, în cadrul acestor excursii, va fi prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial și Președintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală pentru Tineret, cel care se și implică și organizează străduitor desfășurarea tuturor activităților dedicate tinerilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Sursa: episcopia-ungheni.md

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 3024 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress