În așteptarea învierii noastre!

inviereaDragi profesori, studenți și colaboratori ai USM,

Trăim cel mai important eveniment al anului bisericesc – Învierea Domnului nostru Iisus Hristos – sărbătoare a sărbătorilor și prilej de aleasă bucurie pentru întreaga lume creștinească.

Probabil cel mai așteptat praznic este tocmai Sf. Paști, căci toate slujbele, rugăciunile și eforturile noastre duc spre Învere. “Dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră”, ne spune Apostolul Pavel (I Corinteni 15, 17). Astfel, toate strădaniile noastre sunt îndreptate spre salvarea sufletele noastre după învierea în cealaltă viață.

Viața creștină este un mers spre Înviere. Prin Patimile Mântuitorului descoperim pe Dumnezeu Care Se jertfește pentru lumea căzută, o scoate din iad și îi dă șansa mântuirii.

Rezumatul învățăturii noastre despre Înviere probabil este concentrat într-o rugăciune din cadrul Sf. Liturghii: “În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul și pe scaun împreună cu Tatăl și cu Duhul ai fost Hristoase, toate umplându-le Cel ce ești necuprins”.

Iisus Hristos, Om și Dumnezeu adevărat, se așează pe cruce pentru a o sfinți, se așează, apoi se ridică, Înviind. Așa ar trebui să fie și viața noastră, an de an, până la ultima clipă a vieții pământești. Să omorâm omul vechi din noi, plin de păcate și de vicii, pentru a învia alții, mai îmbunătățiți în toată virtutea.

Legea bisericească se concentrează în una, în porunca Dragostei, căci Dumnezeu este iubire, iar cel care nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu (I Ioan 4, 8). Astfel, să fie vrednică toată suflarea creștinească a mărturisi împreună cu apostolul: ”Noi am cunoscut şi am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el.” (I Ioan 4, 16).

Fie ca și în acest an prin Învierea Domnului să reînvie și campusul nostru universitar. Toți să devină mai curați la suflet și astfel mai aproape de Dumnezeu. Numai un suflet spălat prin lacrimi de pocăință, iubitor și lucrător al faptelor bune este vrednic de bucurie, de fericire, de împlinire, deci de mântuire!

Hristos a Înviat!

Cu dragoste întru Hristos Cel Înviat,

Preot Octavian Moșin

Filed in: Noutăţi, Sărbători creştine

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress