În vizită la tinerii din satul Boşcana, raionul Criuleni

2În dimineaţa zilei de joi, 10 aprilie, fiind chiar mijlocul săptămînii Tineretului Ortodox, două masterande ale facultăţii de Litere, Studii Filologice şi Spiritualitate creştină din cadrul Universităţii de Stat, au pornit spre satul Boşcana cu un mesaj către tineri. Alături de Diana Agache şi Natalia Plugariov a fost şi părintele paroh al Bisericii din sat, părintele Serghei Golovaci, pentru a atrage mai efectiv atenţia tinerilor la importanţa venirii la Biserică şi participării la slujbele religioase.

Masterandele au vorbit cu tinerii din clasele IX-X-a, dar şi cu elevii claselor a V-VI –a. Mesajul a fost îndreptat spre conştientizarea descoperirii lui Dumnezeu, spre a nu rămîne indiferenţi şi spre implicare în diverse acţiuni întru ajutorarea celor nevoiaşi.

Tinerii au rămas impresionaţi şi motivaţi întru a veni mai des la Biserică şi a se implica mai intens în activităţile ei. Mulţi dintre elevi au venit cu ideea că ar fi binevenită o lecţie de religie în şcoală. Împreuna cu părintele s-a hotărît ridicarea acestei întrebări la nivel local întru soluţionarea dorinţelor şi nevoii de o lecţie săptămînală de cunoaştere a credinţei noastre strămoşeşti.

La final elevii şi profesorii au primit în dar cîte o iconiţă şi cîte un îndrumar cu gînduri folositoare către tineri, dar şi binecuvîntarea părintelui pentru a continua studiile într-un duh evlavios, pregătătindu-şi sufletele către Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

O întâlnire de suflet cu părinții Iov (Cristea) și Augustin (Zaboroșciuc) de la Mănăstirea Curchi O întâlnire de suflet cu părinții Iov (Cristea) și Augustin (Zaboroșciuc) de la Mănăstirea Curchi
Seară duhovnicească împreună cu părinții Iov (Cristea) și Augustin (Zaboroșciuc) de la Mănăstirea Curchi Seară duhovnicească împreună cu părinții Iov (Cristea) și Augustin (Zaboroșciuc) de la Mănăstirea Curchi
“Felurile duhurilor” – tema discuției cu Părintele Savatie (Baștovoi) “Felurile duhurilor” – tema discuției cu Părintele Savatie (Baștovoi)
Canonul Sf. Andrei Criteanul și Seară Duhovnicească la biserica USM împreună cu Părintele Savatie Baștovoi Canonul Sf. Andrei Criteanul și Seară Duhovnicească la biserica USM împreună cu Părintele Savatie Baștovoi

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress