Întâlnirea duhovnicească „De ce fug tinerii de iubire?”, la biserica USM

Invitatul serii duhovnicești de la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din cadrul USM din data de 27 noiembrie 2019 a fost teologul Danion Vasile, unul din cei mai cunoscuți conferențiari români ortodocși ai momentului.

Scriitorul Danion Vasile, însoțit de Părintele Valerian Grecu, pătimitor în temnițele comuniste din România, a vorbit tinerilor de la Chișinău despre mai multe subiecte actuale. Tema întâlnirii a fost „De ce fug tinerii de iubire?”

De asemenea, teologul a vorbit tinerilor despre ispitele mileniului III, iar partea a II-a a conferinței s-a desfășurat sub forma unui dialog al scriitorului cu sala.

Vorbitorul a explicat tinerilor perspectiva Bisericii legată de dragostea lor, de unirea trupească și tot ce ține de problematica sexualității.

La finalul întâlnirii, Părintele Valerian Grecu i-a îndemnat pe cei prezenți să fie următori și vrednici cinstitori ai noilor mucenici și mărturisitori ai Bisericii, care sunt pentru toți exemple vii de răbdare și luptă împotriva încercărilor și prigonitorilor acestui veac, arătând că suferința este pentru creștini o adevărată școală duhovnicească care întărește biserica din suflet.

Părintele Valerian Grecu – „monahul din livada cu sfinți” – este un martor și mărturisitor luminos al unui fragment de istorie însângerată a României, când „pușcăriile s-au transformat în catedrale”. El a fost închis 24 de ani în temnițele comuniste.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Discuții duhovnicești și donație de carte la Strășeni Discuții duhovnicești și donație de carte la Strășeni
Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni
A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia
Seară duhovnicească la tema ”Căderea și Ridicarea după Sf. Ioan Scăraru” Seară duhovnicească la tema ”Căderea și Ridicarea după Sf. Ioan Scăraru”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress