La Chișinău a avut loc Conferința teologică „Cu Hristos în celulă”

Duminică, 24 noiembrie 2019, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Universitatea de Stat din Moldova a avut loc Conferința teologică „Cu Hristos în celulă”, susținută de Teologul Danion Vasile și Părintele Valerian Grecu, pătimitor în temnițele comuniste din România.

La eveniment au fost prezenți: Episcopul Vicar mitropolitan Ioan de Soroca, Prot. Mitr. Octavian Moșin, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, teologul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, preoți, studenți, teologi și zeci de credincioși.

Conferința a fost deschisă în duh de rugăciune de către Corul parohiei „Sf. Ierarh Spiridon” din cadrul Spitalului de Urgență din Capitală, care a susținut și un recital de muzică sacră dedicat Sfinților închisorilor.

Părintele Valerian a evocat figurile unor noi mucenici și mărturisitori pe care i-a cunoscut – părintele Ioan Iovan de la Mănăstirea Recea, ieroschimonahul Daniil (Sandu Tudor) de la Rarău, părintele Mina Dobzeu, părintele Sofia Boghiu, părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, părintele Justin Pârvu și părintele Ilie Lăcătușu. Trecând prin ani grei de suferință, părintele Valerian mărturisește că suferința a fost pentru el o școală duhovnicească, o școală care i-a întărit biserica din suflet.

Scriitorul Danion Vasile a vorbit despre minunile făcute cu sfintele moaște ale noilor mucenici și mărturisitori, aducând în această serie de conferințe o raclă cu sfinte moaște din care a izvorât mir la Iași, pe data de 19 martie 2019.

La sfârșitul evenimentului duhovnicesc, PS Episcop Ioan de Soroca a transmis celor prezenți mesajul de binecuvântare și de mulțumire al ÎPS Mitropolit Vladimir pentru conferențiari, dar și pentru toți participanții la această întâlnire.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate și Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret ale Mitropoliei Moldovei.

În cadrul evenimentului au fost adunate fonduri pentru tânăra mămică Inna Buruian, în vârstă de 35 de ani, care are mare nevoie de ajutorul nostru pentru a merge mai departe în lupta cu cancerul.

Părintele Valerian Grecu – „monahul din livada cu sfinți” – este un martor și mărturisitor luminos al unui fragment de istorie însângerată a României, când „pușcăriile s-au transformat în catedrale”. El a fost închis 24 de ani în temnițele comuniste.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Discuții duhovnicești și donație de carte la Strășeni Discuții duhovnicești și donație de carte la Strășeni
Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni
A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia
Seară duhovnicească la tema ”Căderea și Ridicarea după Sf. Ioan Scăraru” Seară duhovnicească la tema ”Căderea și Ridicarea după Sf. Ioan Scăraru”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress