La Universitatea de Stat din Moldova a avut loc cea de-a VII-a ediție a Galei Tineretului Ortodox

Duminică, 12 februarie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la Universitatea de Stat din Moldova a avut loc Gala Tineretului Ortodox – ediția a VII-a.

Evenimentul a fost organizat de către Sectorul Sinodal Activități Pastorale pentru Tineret al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Părintele Octavian Moșin, președintele Sectorului, a salutat prezența oaspeților: episcopul Ioan de Soroca, dl Sergiu Brînză, decan al Facultății de Drept din cadrul USM, profesori ai altor facultăți, pedagogi, slujitori, elevi și studenți.

În continuare a urmat înmânarea diplomelor de recunoștință și de merit, iar mai apoi în fața celor prezenți au evoluat cu un recital muzical elevi din municipiile Chișinău și Orhei, din orașul Criuleni și din satul Sălcuța, raionul Căușeni.

Cu mesaje către tineri s-au adresat Dl decan Sergiu Brînză și Dna Profesor Mariana Marin, președinte al Asociației Generale a Învățătorilor din România, filiala din Republica Moldova.

În încheiere episcopul Ioan a transmis elevilor și studenților gândurile părintești ale Mitropolitului VLADIMIR, în a cărui slujire ierarhicească de Întâistătător al Sfintei noastre Biserici, tinerii ocupă un loc prioritar.

De asemenea, Ierarhul a îndemnat acești harnici misionari ai Ortodoxiei să rămână în brațele și viața Bisericii, unde pot descoperi și percepe plenar Adevărul, Libertatea și Iubirea desăvârșită, deci, pe Hristos – Domnul Păcii!

Sursa: ioanmosnegutu.info

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

O seară duhovnicească cu liceenii de la Sălcuța O seară duhovnicească cu liceenii de la Sălcuța
Seară duhovnicească la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova Seară duhovnicească la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova
Discuții duhovnicești la Gimnaziul Isacova Discuții duhovnicești la Gimnaziul Isacova
La Strășeni s-a desfășurat Concursul raional „Personalități creștine: virtuți și sfințenie”, La Strășeni s-a desfășurat Concursul raional „Personalități creștine: virtuți și sfințenie”,

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress