Mărturisirea lui Hristos în spațiul real și cel virtual, împreună cu Natalia Lozan

În data de 02 decembrie 2015 în cadrul serilor duhovnicești, Biserica ,,Întâmpinarea Domnului’’ a avut-o drept invitată pe una dintre cele mai fidele enoriașe, dar și una dintre cele mai active persoane în spațiul online ortodox – doamna Natalia Lozan. Tema discuției ,,Mărturisirea lui Hristos în spațiul virtual’’ este una actuală în contextul în care fețele duhovnicești au început să valorifice tot mai mult posibilitățile oferite de mediul online. Despre reușitele comunicării cu oamenii creștini prin această metodă, dar și despre capcanele acesteia ne-a vorbit invitata serii, în urma experienței pe care a obținut-o activând în acest domeniu.

Cu o deosebită sinceritate, dna Natalia a mărturisit că anume spațiul virtual a constituit calea prin care ea însăși a ajuns la Hristos. Fiind în cunoștință de cauză în baza propriilor trăiri, ulterior s-a implicat activ în promovarea ortodoxiei prin acest mijloc, mai întâi colaborând cu site-ul www.ortodoxia.md, iar acum depune un efort considerabil la site-ul www.ortodox.md pentru a asigura zilnic cu știri cei peste 70 000 de abonați.

Cuvântul lui Hristos trebuie semănat acolo unde există oameni și dacă rețelele de socializare abundă în utilizatori, propovăduirea ortodoxiei nu trebuie să fie lipsă aici. Cu toate că site-urile ortodoxe nu promovează dependența de calculator, ele încearcă să apropie oamenii de mediul bisericesc, oferind, în mod accesibil, răspunsuri la numeroase întrebări. Diversitatea articolelor postate încearcă să satisfacă necesitățile diferitor categorii sociale, dar și de vârstă.

Doamna N. Lozan a relatat despre aspectele pozitive ale activității site-ului, despre punctele vulnerabile ale acesteia și despre atacurile asupra bisericii, venite din partea anumitor persoane.

La discuția din această seară a fost prezent și preotul Iulian Rață, inițiatorul site-ului www.ortodoxia.md, alături de un grup de studenți de la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova. Părintele Iulian a trecut în revistă propriile opinii și experiențe pe marginea subiectului discutat.

Menționăm că doamna Natalia Lozan face uz și de mijloace mai tradiționale de promovare a învățăturii ortodoxe. În acest sens, aminim că recent a fost editată cartea dumisale ,,Pentru dragoste și înțelegere în familie’’. Cu această ocazie, ținem să o felicităm pentru toate câte le reușește, dorindu-i realizări frumoase în continuare.

Căile prin care oamenii ajung să-l cunoască pe Dumnezeu sunt diferite, nu există căi mai eficiente decât altele, important e ca ele să-l conducă pe omul însetat spre Adevăr.

Filed in: Activităţi ASCO, Seri duhovnicești

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 8612 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress