Neliniştit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine, Doamne! Pelerinaj pentru tineri la Mănăstirea Curchi

In seara zilei de 3 aprilie 2017, un grup de 50 de tineri, îndemnaţi de dragostea de Hristos şi de dorul credintei adevarate, împreună cu prot. Octavian Moșin, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, s-au deplasat la mănăstirea Curchi, unde nevoitorii mănăstirii le-au oferit o găzduire plină de dragoste și căldură creștinească. Evenimentul se înscrie într-o serie de activități desfășurate în Săptămâna Tineretului Ortodox, fiind organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi.

Pelerinajul este răspunsul nostru la chemarea tainică a lui Dumnezeu. A te așterne la drum implică un legământ. Este răspunsul către Dumnezeu al sufletelor noastre, bucuria de a merge la locurile alese și binecuvântate de Dumnezeu. Fie că simţim dorinţa de a aduce mulțumire pentru toate darurile şi beneficiile primite, fie că ne dorim să înălţăm o rugăciune cu mai multă osârdie, acest drum înseamnă că ne dorim o schimbare în viața noastră. Reprezintă o părăsire a sinelui, pentru a ne putea reîntoarce la Dumnezeu.

Ajunşi la mănăstire, pelerinii s-au rugat la Slujba de Priveghere oficiată de arhimandritul Iov (Cristea), după care părintele le-a prezentat tinerilor istoricul mănăstirii şi le-a vorbit despre viaţa monahală.

„Ne bucrăm să vă vedem la mănăstirea Curchi. Însăşi dorinţa de a participa la acest pelerinaj este aducătoare de roade duhovniceşti. Avem nevoie de creştini buni, iar voi sunteţi chemaţi să fiţi nişte creştini mărturisitori, pentru a deveni pildă şi altor tineri, prin credinţa voastră, prin viața plină, frumoasă, adevărată pentru ca şi alţii să se aprindă din preocupările voastre duhovniceşti, ca să aducem în lume mai multă lumina din Lumină“, a spus pr. Iov.

A urmat o gustare la trapeza mănăstirii, după care arhim. Augustin (Zaboroşciuc) a purtat o discuţie de suflet cu cei adunaţi despre credinţă, curaj, iubire, ispite şi încercări, încheind cu îndemnul: “Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea!”, pe care Mântuitorul ne-o adresează fiecăruia dintre noi.

La finalal toţi pelerinii au primit în dar cărţi de zidire sufletească, oferite din partea PS Siluan.

Sentimentele trăite în aceste puţine ore au fost de o înaltă intensitate. Participanţii la pelerinaj și-au luat rămas bun în speranța unor noi reveniri, poate în altă componență, dar de fiecare dată cu același scop: de a-L căuta pe Dumnezeu şi de a fi alături de El.

Aducem sincere mulţumiri Episcopului Siluan (Şalari), arhim. Iov (Cristea) şi arhim. Augustin (Zaborosciuc) şi întregii obşti a Mănăstirii “Naşterea Maicii Domnului”, Curchi, pentru primirea călduroasă, pentru rugăciunea în comun şi seara de suflet în acest loc binecuvântat de Dumnezeu.

Sectoarele Sinodale Mănăstiri şi Viaţă Monahală

şi Activitate Pastorală pentru Tineret

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress