“Nu fă ceea ce face toată lumea, fii unic în felul tău”. Tabăra bucuriei din cadrul bisericii USM

Peste 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani au ales să petreacă câteva zile la Tabăra bucuriei  organizată de biserica ”Întâmpinarea Domnului”, USM în perioada 10-15 iunie. Tabăra din acest an este la a treia ediție.

Echipa formată din șase voluntari, coordonată de preotul-paroh Octavian Moșin, implementează în decursul acestor zile de tabără un program variat de activități și jocuri, special concepute pentru a atrage și dezvolta creativitatea și educația copiilor.

 În fiecare zi, copiii au parte de o masă caldă, apă şi dulciuri, oferite cu generozitate de capela universitară.

În cadrul activităților de tabără se numără ateliere de handmade și creație, comunicare, pictură, copiii au ocazia să  învețe lucruri frumoase și sa petreacă timpul cu folos, să se bucure de pelerinaje și excursii.

La această tabără copiii au posibilitatea să descopere noi sensuri ale vieții, să îmbine utilul cu plăcutul, să se bucure de vacanță creând şi învăţând. Un copil care a trăit experiența participării la o asemenea tabără, va trăi altfel valorile prieteniei, a lucrului în echipă, a responsabilității, ceea ce va lăsa în sufletul său o bucurie a implicării și descoperirii adevăratelor valori ale vieții.

Tabăra din acest an se desfășoară cu genericul “Nu fă ceea ce face toată lumea, fii unic în felul tău”, oferindu-le copiilor posibilitatea să descopere că există distracție fără gadget-uri, că un joc cu prietenii la aer liber aduce mult mai multă bucurie, iar fiecare copil se simte împlinit şi fericit cu adevărat atunci când este în comuniune cu ceilalţi, când poate descoperi bogăția darurilor cu care l-a înzestrat Dumnezeu, valorificându-le alături de semenii săi.

Părintele Teofil Părăian spunea: “Tinerii, prin structura lor, prin năzuinţele lor, prin felul de a se angaja în anumite acţiuni, sunt mai aproape de fericire, sunt mai aproape de realizări care să le dea mulţumire şi fericire”. Noi trebuie doar să-i ajutăm să descopere acele fapte care îi vor ajuta să trăiască în bucurie și credință, în nădejde, deschidere și dragoste unul față de altul.

A consemnat Natalia Lozan

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze
Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa
Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu
În atenția studenților! Începeți un nou an de studii ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși! În atenția studenților! Începeți un nou an de studii ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși!

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress