Nu putem face lucruri mari, doar lucruri mici cu multă dragoste

13041308_940437402721314_2467898096655611640_oZiua de 21 aprilie, a fost una foarte însemnată  pentru tinerii din ASCO.

Aceștia, cu binecuvântarea părintelui  Octavian Moșin, președintelei asociației, și-au îndreptat pașii spre Institutul Oncologic din Chișinău.

Cu un gând bun și cu o arzătoare dorință de a aduce pe chipurile celor suferinzi o licărire de speranță, aceștia au oferit flori și felicitări cu mesaje încurajatoare, conținând  rugăciunea și icoana Maicii Domnului vindecătoare – ,,Pantanassa”, care a umplut inimile bolnavilor de mângâiere și de alinare sufletească.

Intenția tinerilor a fost de a le aduce un pic de bucurie celor ,,mai triști” ca ei, dar mare le-a fost mirarea când cei suferinzi i-au bucurat mai mult pe ei. Chipurile lor pline de optimism, de bunăvoință, de speranță, de putere i-au întărit și mai mult pe tineri spre a înfrunta orice obstacol ivit în calea vieții, i-au indemnat a se bucura cu adevărat de darurile Domnului și de ceea ce pot face pentru alții.

,,Cireașa de pe tort” a fost  întâlnirea cu o doamnă deosebită – doamna Tamara. O persoană foarte evlavioasă, deschisă și optimistă, care s-a bucurat nespus de prezența tinerilor.

,,Ceea ce faceți voi acum, este ceva extraordinar, pare un simplu gest, dar nici nu vă imaginați cât de mult contează atenția”, ne-a spus încântată doamna Tamara.

Ea ne-a vorbit de cele sfinte și dumnezeiești,  cu o deosebită plăcere – de Pronia Dumnezeiască, depănând câteva file de întâmplări din viața ei în care a simțit ajutorul Domnului și grija Sa, strecurând în vorbele ei înțelepte nume de sfinți precum Xenia sau Matronușca, care s-au dovedit a fi adevărate făcătoare de minuni în viața sa. Ea a vorbit despre milostenie și cât de importantă este aceasta în viața unui creștin, concluzionând mesajul într-o frază a părintelui Ilie Cleopa, pe care a îndemnat să o reținem toată viața: ,,Milostenia e culmea credinței și foc în ochii vrăjmașului.”

Cu adevărat, această doamnă este o persoană de la care putem învăța cu toții, o fiică a Domnului cu o deosebită dragoste față de Tatăl Ceresc și Maica Domnului. La final, ea a încântat auzul celor prezenți cu un cântec original către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, lăsându-i profund impresionați pe tineri.

 „Noi, trebuie să urcăm pe scara Raiului ca Ioan Scărarul, încet, dar sigur, să nu credeți că e ușor, o sa întâlnim multe obstacole,  dar aceastea nu trebuie să ne oprească, ci și mai mult să ne întărească”, a rostit doamna Tamara.

Cele câteva minute petrecute alături de ea au fost clipe în care tinerii au absorbit lucruri ziditoare, ca dintr-o predică a unui om încercat de-a lungul vieții, doamna vorbindu-le cu încredere și putere despre credință, despre rai și cele sfinte, exemplificând din viața ei cât de important e să ne lăsăm în voia Domnului și să avem încredere în El.

Tinerii au plecat spre case mai fericiți decât au venit, cu promisiunea de a mai păși pragul Institutului Oncologic, aceasta fiind a doua activitate desfășurată acolo, urmând îndemnul doamnei: „Voi, generația tânără să duceți credința mai departe. Să țineți mereu candela aprinsă”.

Pentru noi, tinerii ortodocși, activitatea desfășurată la Institutul Oncologic a fost de o aleasă binecuvântare cerească, o zi care ne-a umplut de bucurie și mângâiere, o zi pe care am petrecut-o într-un duh și într-un cuget cu Domnul și cu cei aflați în suferință.

Slavă Domnului pentru toate minunile din viața noastră și pentru cei pe care-i întâlnim în calea noastră, neîntâmplător.  Oameni care ne ajută să ne redescoperim, oameni care aparent au neputințe, dar care sunt mai fericiți ca noi, care ne învață  ce înseamnă răbdarea, smerenia și încrederea în Domnul. Oameni care ne întăresc mai mult pe noi, pe cei care avem de toate și tot ne plângem, oameni cu tărie de viață și capabili de a transforma orice lucru neînsemnat într-unul măreț. Să învățăm și noi de la ei să mulțumim Domnului pentru toate cele oferite și să înfruntăm orice obstacol cu fruntea sus.

Slavă ție Doamne, slavă ție!

Anișoara Banari

Filed in: Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 1633 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress