O întâlnire de suflet în cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox desfășurată în parohia Sălcuţa

În contextul Săptămânii Tineretului Ortodox, parohia Sălcuța, r. Căușeni desfășoară activități zilnice cu tinerii. Elevii de la Liceul Teoretic “Meșterul Manole” Sălcuța se întâlnesc, în fiecare seară, la Biserica din localitate unde, alături de Părintele Nicolae Jelihovschi, înalță rugăciuni pentru luminarea minții, ajutor la învățătură și spor duhovnicesc, după care urmează diverse activități.

În seara zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, în mijlocul tinerilor s-a aflat jurnalista Natalia Lozan. S-au abordat teme de actualitate cu care se confruntă elevii în viaţa duhovnicească, dar şi în activitățile cotidiene.

Părintele Nicolae Jelihovschi, preot-paroh al Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” și profesor de Religie la liceul din localitate, a făcut referințe la necesitatea unor astfel de întâlniri, în cadrul cărora tinerii pot cunoaște diferite persoane care activează în cadrul Bisericii, provocându-i pe elevi la o discuție de suflet.

Invitata serii, le-a împărtășit tinerilor despre propria cale către Dumnezeu și trăirea credinței. “Nobil, împărătesc, nu este cel cu „sânge albastru”, ci cel ce devine Dumnezeu după har. Fiecare dintre noi suntem de neam bun, împărătesc, după cum ne spune Sf. Apostol Petru: ” voi sunteţi seminţie aleasă, preoţie împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu…” (I Petru 2, 9). Însă pentru a moșteni Împărăția, trebuie să cunoaștem și lupta duhovnicească, împotrivirea în fața patimilor și a păcatului. Dumnezeu ne-a înzestrat pe toți cu daruri minunate, spre a valorifica ceea ce este frumos și bun și a ne desăvârși. Le vom cheltui, le vom risipi, sau le vom pune în valoare, de noi depinde,” a menționat d-na Natalia Lozan.

Totodată, i-a îndemnat pe cei prezenți de a selecta ceea ce este bun şi folositor din toate informațiile, de a căuta binele şi frumosul. De a cunoaște reperele fundamentale promovate de Biserică, care lucrează spre seninătatea, spre fericirea noastră. “Vă doresc să fiți frumoși și la chip, și mai ales la suflet… pentru ca viața voastră să fie o adeverire că sunteți moștenitori ai Împărăției lui Dumnezeu,” i-a îndemnat jurnalista.

Tinerii prezenți s-au implicat activ în discuție, adresând numeroase întrebări.

Sursa: Colegiul de redacție al AO “Valeriu Gafencu”

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO, De la suflet la suflet

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 1448 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress