O nouă tabără la Mănăstirea Curchi, noi prietenii întru Hristos

Cu binecuvântarea PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului”, Curchi, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret a organizat și în acest an, într-o frumoasa tradiție, o noua serie de tabere de vară la mănăstirea Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” Curchi. 

În perioada 4-10 august 2018 s-a desfășurat a treia ediție a acestor tabere, care a avut un program complex, oferindu-le tinerilor participanți o modalitate plăcută și eficientă de petrecere a unei părți din vacanța de vară. Tabăra a fost coordonată de arhim. Iov (Cristea), nevoitor al acestei sfinte mănăstiri și Natalia Lozan, redactor al portalului ”Altarul Credinței”, care s-au implicat cu dăruire în buna desfăşurare a taberei.

Timp de 7 zile, tinerii s-au străduit să se integreze în programul mănăstirii, participând la Sfânta Liturghie, la activitățile gospodărești și la dialoguri duhovnicești. De asemenea, programul taberei a inclus activităţi în aer liber, drumeții, sport, jocuri, vizionări de filme.

În ziua prăznuirii Sf. Mucenic Pantelimon participanții la tabăra au putut să se roage la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, după care au participat la Taina Sfântului Maslu.
În continuarea acestei frumoase zile de sărbătoare tinerii au înfăptuit o drumeție la m. Tabăra. Unul din popasuri a fost făcut la biserica în construcție din s. Vatici, care se ridică cu aportul PS Siluan și a oamenilor de buna credință. În după amiaza zilei tinerii au ajuns la mănăstirea cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Tabăra unde au fost primiți cu multă dragoste și căldură de maica satreță și măicuțe.

Ultima seară de tabără s-a încheiat printr-un frumos foc de tabără și o agapă frăţească.

“Biserica nu poate avea un viitor fără tineri, cei care reprezintă nu doar viitorul unei societăți, ci și prezentul acesteia. Trebuie să ne străduim să le fim alături, să-i ajutăm să se regăsească pe ei înșiși, ceea ce va însemna să se regăsească în Hristos și în Biserică.  Timpul pe care îl petrec împreună în aceste tabere îi ajută să se se bucure unii de alții și de Dumnezeu, iar prieteniile pe care le leagă și comuniunea dintre ei le poate deschide o nouă cale de a se apropopia mai mult de Hristos, Cel Care vrea ca tinerii să fie prieteni ai Săi”, – a menționat PS Siluan, Stareț al Mănăstirii Curchi.

Sperăm că rugăciunile și ascultarările la care au participat tinerii, i-au unit în prietenii trainice care vor dăinui în timp. Tot ce e unit prin rugăciune și binecuvântat de Dumnezeu devine mai bun și mai frumos!

Aducem sincere mulțumiri întregii obşti a Mănăstirii Curchi, pentru primirea călduroasă, pentru rugăciunile în comun şi aceste zile frumoase petrecute în acest loc binecuvântat de Dumnezeu.

Sectoarele Sinodale Mănăstiri şi Viaţă Monahală

şi Activitate Pastorală pentru Tineret

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 0602 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress