OpenSky Ensemble a participat la cea de-a 24-a ediție a festivalului internațional de Muzică Religioasă „Панчевачки Дани Духовне Музике”, în Pančevo, Serbia

OpenSky Ensemble a participat la cea de-a 24-a ediție a festivalului internațional de Muzică Religioasă „Панчевачки Дани Духовне Музике”, care a avut loc în Pančevo, Serbia, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2022.

Prima prestație a ansamblului nostru în cadrul acestui festival a fost pe scena Muzeul Național din Pančevo, cu un program folcloric din repertoriul național românesc; a doua prestație – în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Pančevo – cu un program religios mixt din repertoriul ortodox internațional.

Duminică, 2 octombrie, ansamblul OpenSky a participat la Sfânta Liturghie în cadrul Mănăstirii Vojlovica, din apropierea orașului Pančevo, dând răspunsurile liturgice și susținând, la finalul Sfintei Liturghii, un mic recital de Muzică Ortodoxă. În încheierea slujbei, starețul sfintei mănăstiri a ținut un frumos cuvânt de învățătura, felicitând membrii ansamblului și binecuvântându-le activitățile viitoare.

În semn de apreciere, la Gala Concert, Ansamblul nostru a primit diplome și daruri, atât din partea organizatorilor, cât și a gazdei – parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”.

Participarea noastră la acest festival a avut loc cu binecuvântarea și susținerea financiară a PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, și a PC Preotul Octavian Moșin, paroh al Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, din cadrul Universității de Stat din Moldova, care au acoperit o parte din costuri.

Sursa: OpenSky ensemble

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

OpenSky Ensemble a participat la cea de-a 24-a ediție a festivalului internațional de Muzică Religioasă „Панчевачки Дани Духовне Музике”, în Pančevo, Serbia OpenSky Ensemble a participat la cea de-a 24-a ediție a festivalului internațional de Muzică Religioasă „Панчевачки Дани Духовне Музике”, în Pančevo, Serbia
Mănăstirea Sireți a găzduit Pelerinajul Tinerilor Mănăstirea Sireți a găzduit Pelerinajul Tinerilor
Pelerinajul Tinerilor se va desfășura pe 25 septembrie 2022 Pelerinajul Tinerilor se va desfășura pe 25 septembrie 2022
Binecuvântare și sprijin pentru Ansamblul coral ”OpenSky” Binecuvântare și sprijin pentru Ansamblul coral ”OpenSky”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress