Pelerinajul Tinerilor 2016

p1-4MITROPOLIA MOLDOVEI

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi

În atenţia responsabililor de Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret

din eparhii şi protopopiate!

 Cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, la 25 septembrie, ora 12.00, va demara Pelerinajul Tinerilor. S-a stabilit o frumoasă tradiţie în duminica dinaintea Înălţării Sf. Cruci, ca tinerii, dar şi oamenii de bună credinţă, să se deplasează pe jos de la Universitatea de Stat din Moldova spre Mănăstirea Sireţi (16 km).

Vă îndemnăm respectuos să vă implicaţi activ în desfăşurarea acestui “Drum al Crucii”, care, nădăjduim, va fi unul de consolidare în acelaşi duh al credinţei.

În acelaşi timp, dacă găsiţi oportun să desfăşuraţi un astfel de pelerinaj la nivel local, nu aveţi decât să organizaţi deplasarea de la o parohie spre o mănăstire din apropiere.

Despre desfăşurarea unui eventual pelerinaj la nivel local vă rugăm să ne înştiinţaţi pentru a mediatiza evenimentul. Atâta doar, pelrinajul să se desfăşoare concomitent cu cel din capital și să fie coordonat cu autoritățile bisericești locale (arhiereu sau protopop) și cu administrația publică locală (primărie, poliție etc.).

Pentru cei care se pot alinia pelerinajului din Chişinău, vă comunicăm următoarele:

După Sf. Liturghie se va săvârşi Acatistul Sf. Nicolae şi se va porni la drum de la Biserica “Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Moldova (str. M. Kogălniceanu, 67).

Pelerinii vor purta cruci, steaguri, icoane şi vor intona cântări duhovniceşti.

Procesiunea se va deplasa pe străzile A. Mateeevici până la str. V. Lupu, apoi pe str. A. Sciusev, bd. Ştefan cel Mare, Calea Ieşilor. Va urma deplasarea pe traseul Chişinău – Străşeni până la semaforul din or. Vatra, apoi peste calea ferată spre satul Sireţi.

La Mănăstirea Sireţi va fi oficiat un Te-Deum de mulţumire, după care va fi săvârşită slujba Privegherii. Pelerinii se vor închina sfintelor moaşte, care vor fi expuse în această zi, după care va urma o agapă creştină.

În seara zilei pelerinii vor reveni la Chişinău cu autocare la comandă.

Acest pelerinaj constituie un act spiritual de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El. Este în sine şi un act de asceză, o jertfă. Este o modalitate de a ne întări sufleteşte şi de a ne ruga în mers. Să nu uităm, că astfel de acţiuni reprezintă o adevărată mărturisire a credinţei.

Informații suplimentare la nr. de tel: 079481586 – preot Octavian Moşin.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress