Procesiunea „Drumul Crucii” în Duminica Floriilor

”Osana,Osana, Osana”! În acest ritm au bătut inimile credincioşilor în Duminica Floriilor, praznicul care este un prilej de bucurie, un semn al biruinţei păcatului, ziua în care sufletul se înnoieşte, se netezesc cărările dintre oameni, se dezvăluie bunătatea şi dărnicia din noi.

Ritmul inimii ne-a bătut după Legea cea Sfăntă a Împărăţiei divine, măsurând astfel bucuria pe care ne-o aduce Dumnnezeu prin drumul ce-L face spre Înviere. Floriile nu înseamnă numai ramuri de salcie şi măslin. Floriile încep prin împlinirea poruncii divine, înseamnă sete duhovnicească, dragoste şi pace între oameni.

Nu aşteptă Dumnezeu de la noi doar fluturarea ramurilor. El aşteaptă rugăciune şi pocăinţă, iar cine trăieşte cu acestea, Dumnezeu va trăi cu el. În Duminica Floriilor, cea care ne desparte pentru o săptămână de Sfânta şi Marea Înviere, în satul Sălcuţa din Căuşeni, s-a simţit cu adevărat bucuria sărbătorii, s-a trăit până la lacrimi clipa intrării Mîntuitorului în Ierusalim. Ca de fiecare dată, această sărbătoare emblematică a creştinităţii, a adunat satul întreg la o slujbă praznicală săvârşită de preoţii satului Grigorie, Nicolae şi Serghei Jelihovschi – slujitori ai bisericii cu frică şi dragoste nemărginită de Dumnezeu.

Sute de credincioşi s-au adunat să-L primească şi să-L cinstească pe Hristos, iar alături de corul bisericii, au ridicat spre cer cântări de slavă şi mulţumire. Şi pentru că această sarbătoare a avut loc la sfârşitul săptămânii dedicat tineretului Ortodox, după săvârşirea slujbei, tinerii din Sălcuţa şi din satele vecine, însoţiţi de părinţi, profesori şi preoţi, au organizat un drum al crucii spre Sfânta mănăstire ”Marta şi Maria”. Cei mai activi şi sârguincioşi au fost membrii corului ”Buna Vestire ” şi ai Asociaţiei Elevilor Misionari Creştini Ortodocşi ”Valeriu Gafencu” din Sălcuţa, care întreaga săptămână au fost implicaţi în activităţi frumoase şi interesante, facând o colaborare frumoasă între şcoală şi biserică. În drum spre mănăstire s-au interpretat cântari religioase, iar astfel, fiecare din cei prezenţi a simţit cum se trăiesc cu adevărat Floriile.

Să intrăm în marea săptămâna a patimilor cu gând curat şi inimă senină, sa-i dăm lui Dumnezeu ce i se cuvine, iar El va avea grijă şi în acest an să ne lumineze cu Învierea Sa!

Doina Grăjdean

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Discuții duhovnicești și donație de carte la Strășeni Discuții duhovnicești și donație de carte la Strășeni
Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni
A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia
Seară duhovnicească la tema ”Căderea și Ridicarea după Sf. Ioan Scăraru” Seară duhovnicească la tema ”Căderea și Ridicarea după Sf. Ioan Scăraru”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress