Proiectul ”Cuvântul lui Dumnezeu împărtășit în fiecare casă” în parohia Hîrtop, Florești

Gândul de a deschide mici biblioteci parohiale a început cu satul Hîrtop, raionul Florești.

La biserica cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” am descoperit multă implicare a preotului Sergiu Boldirescu, dimpreună cu preoteasa Svetlana, care pe parcursul a două decenii zidesc lăuntricul oamenilor.

Au reușit să renoveze sfântul locaș, după un incendiu de acum câțiva ani, să instaleze un altar de vară, să pună primul nivel al unei case pentru copii orfani, să construiască un muzeu și un zid al eroilor, să deschidă o cantină socială, un atelier de cusut și alte lucrări bune și binecuvântate.

Sperăm ca cele trei rafturi și zeci de cărți, care au ajuns grație eforturilor Asociațiilor ”Sf. Filaret cel Milostiv” din Iași și a Studenților Creștini Ortodocși din Moldova, să contribuie la deschiderea unor biblioteci parohiale, din care credincioșii ar cunoaște Cuvântul lui Dumnezeu.

Părintele Sergiu Boldirescu este un viu exemplu că în parohii cât de modeste, se poate zidi și construi, se pot modela suflete creștine. E nevoie de un lucru: de multă dăruire.

Mulțumim familiei Boldirescu pentru dragoste împărtășită în parohie, în câteva instituții de învățământ din raion și în inimile a mii de credincioși!

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

O seară duhovnicească cu liceenii de la Sălcuța O seară duhovnicească cu liceenii de la Sălcuța
Seară duhovnicească la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova Seară duhovnicească la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova
Discuții duhovnicești la Gimnaziul Isacova Discuții duhovnicești la Gimnaziul Isacova
La Strășeni s-a desfășurat Concursul raional „Personalități creștine: virtuți și sfințenie”, La Strășeni s-a desfășurat Concursul raional „Personalități creștine: virtuți și sfințenie”,

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress