Rectoratul și Biserica USM alături de angajații și studenții instituției

Oamenii lumești își împărtășesc bucuriile cu cei dragi, iar cei duhovnicești – cu aproapele lor, care are cea mai mare nevoie. Astfel, pe 28 august, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, Rectoratul USM, în parteneriat cu Biserica „Întâmpinarea Domnului”, au derulat un act de caritate inedit.

În primă fază, au fost donate zeci de seturi vestimentare, echipament, ochelari și mănuși cu emblema universității personalului tehnic al USM. Domnul Rector Igor Șarov a remarcat că noul proiect, privind dotarea cu uniformă și echipament standardizate și stilate în conformitate cu imaginea Universității de Stat din Moldova, va contribui în mod esențial la promovarea instituției de învățământ și, bineînțeles, la consolidarea unității colectivului de muncitori. Pe lângă aceasta, Domnul Rector a reiterat că colaborarea dintre Rectoratul USM și Biserica „Întâmpinarea Domnului” din Chișinău reprezintă un succes major și o dovadă concludentă a necesității lărgirii zonelor de conlucrare.

Doamna Ana Erhan, șefa departamentului ce răspunde de personalul tehnic în cadrul instituției, a mulțumit împreună cu angajații din subordinea sa pentru aceste daruri utile și necesare.

A doua parte a evenimentului s-a desfășurat la Căminul Studențesc Nr. 10 al USM. Aici au fost donate zeci de seturi de lenjerie de pat pentru studenții din familii socialmente vulnerabile și 35 de pachete sociale pentru personalul căminelor.

În scurtul cuvânt de învățătură, Părintele Octavian Moșin, parohul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, a subliniat că a doua cea mai importantă lucrare a Bisericii este activitatea filantropică. Tocmai de aceea, nu numai prin învățături, ci și prin exemple de iubire activă concretă, îi povățuiește pe oameni cum să traducă în faptă cuvântul Evangheliei.

În plus, Părintele Octavian a menționat că proiectul acesta va continua și va acoperi treptat și alte nevoi existente în rândurile studenților și angajaților USM.

Doamna Nelea Ursu, administratoarea căminelor USM, a mulțumit Rectoratului și Bisericii pentru inițiative și pentru ajutorul primit. În această ordine de idei, le-au fost aduse mulțumiri tuturor credincioșilor implicați în realizarea acestor proiecte. În special, doamnei Lucia Malachi, care a donat materialul, și doamnei Anghelina Aleinic, care a confecționat seturile de lenjerie de pat pentru studenți.

Filed in: Activităţi ASCO, De la suflet la suflet

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress