Săptămâna Tineretului Ortodox la LT ”Meșterul Manole” din s. Sălcuța, Căușeni

Săptămâna Tineretului Ortodox a demarat luni, 3 aprilie 2023, la Liceul Teoretic “Meșterul Manole”, din Sălcuța, Căușeni, unde membrii AO “Valeriu Gafencu” au pus început bun activităților.

Elevii Liceului Teoretic “Meșterul Manole” Sălcuța, deprinși cu evenimente de anvergură, au avut ocazia să-l cunoască în această zi, în chip și duh, pe teologul și scriitorul DANION VASILE, autor al unui șir de volume de aleasă cultură creștin-ortodoxă.

Scriitorul le-a vorbit elevilor despre transformarea unui tânăr în calea spre Hristos. Fiecare elev a înțeles că încrederea în viitor vine din faptul că mila Domnului este mai tare decât orice păcat.

Prima parte a întâlnirii de suflet a început cu un Imn al Tinerilor Ortodocși, interpretat de către ansamblul vocal-instrumental “Vangelis” și s-a sfârșit cu un concert de colinde pascale ale corului “Buna Vestire”.

Apoi membrii AO “Valeriu Gafencu” au participat la o seară duhovnicească cu întrebări și răspunsuri, apărute în lumina pe care o merită Sfinții martirizați în închisorile comuniste, perioadă în care “pușcăriile deveneau biserici, iar bisericile – Universități “.

Participanții la întâlnire s-au pronunțat pentru puritatea relațiilor dintre tineri. Una din lucrările absolut necesare este deasa împărtășanie cu Sfintele Taine.

Întâlnirea s-a încheiat cu un florilegiu de cântece creștine și cu un cuvânt de învățătură pentru tineri din partea scriitorului Vlad Sărătilă.

Sursa: AO ”V. Gafencu”, s. Sălcuța, r. Căușeni

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO, Seri duhovnicești

Articole relevante:

Săptămâna religiei la Sălcuța Săptămâna religiei la Sălcuța
Discuții duhovnicești cu elevii L.T. ”George Călinescu” din capitală Discuții duhovnicești cu elevii L.T. ”George Călinescu” din capitală
Seminar cu elevii din Gimnaziul din s. Valea Mare Seminar cu elevii din Gimnaziul din s. Valea Mare
Conferință de totalizare: ”Mănăstirea Curchi – 250 de ani de Istorie și Spiritualitate Ortodoxă” Conferință de totalizare: ”Mănăstirea Curchi – 250 de ani de Istorie și Spiritualitate Ortodoxă”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress